Граждански искове за 400 000 лв. за убийството в Борисовата

...
Граждански искове за 400 000 лв. за убийството в Борисовата
Коментари Харесай

Граждански искове за 400 000 лв. за убийството в Борисовата градина


Граждански искове за 400 000 лева за убийството в Борисовата градина

За 12 април Софийски градски съд (СГС) насрочи делото на Йоан Матев, обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година Процесът стартира през днешния ден като се организира разпоредителното съвещание по него, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Майката и бащата на Георги ще бъдат частни обвинители. Съдът позволи и гражданските им искове общо за 400 000 лева обезщетение за породени болежка и страдалчество. Те се чака да бъдат и първите разпитани по делото и ще бъдат призовани за съвещанието всъщност през април.

БГНЕС напомня, че през ноември прокуратурата внесе обвинителния акт против Йоан Матев за осъществено от него ликвидиране по изключително непосилен за убития метод.

Йоан Матев е предаден на съд за това,че на 2 юни 2015 година в 11.43 ч. в град София, в парк,,Борисова градина ”, като малолетен, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, съзнателно е умъртвил малолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били наранени витално значими органи и настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на потърпевшия.

Оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. Матев избягал и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР