Гражданската организация Спаси София, начело с независимия общински съветник Борис

...
Гражданската организация Спаси София, начело с независимия общински съветник Борис
Коментари Харесай

От Спаси София представиха предложения за Бюджет 2022 на столицата

Гражданската организация Спаси София, отпред с самостоятелния общински консултант Борис Бонев, показаха през днешния ден своите оферти за основни планове, които да бъдат включени в общинския бюджет за тази година.

Предложенията са съсредоточени в няколко стратегически посоки, измежду които фокус в кварталите, възстановяване на превоза, спортната инфраструктура и градското озеленяване. “Всички препоръчани вложения са в кварталите, с цел да може най-сетне столичани да видят усъвършенствания на средата към домовете им. Време е общинските вложения да бъдат ориентирани там, където живеят повече хора. ” - безапелационен е Борис Бонев. 

Основна част от предложенията на Спаси София касаят съответни планове за създаване на спортни уреди из целия град. Сред тях са нов скейт парк в Северния парк, писта за тичане със специфична настилка в Южния парк и байк парк в Орландовци. “Целим качествено нови благоприятни условия за спорт и отдих, каквито в София до момента не е имало. От години се приказва за потребността от повече благоприятни условия за безвъзмезден спорт и деен живот в града, само че няма резултати. Срещу минимални на фона на бюджета на София вложения, дейните жители и младите могат да получат атрактивни места за спорт наоколо до домовете им. ” - отбелязва Елена Иванова от икономическия екип на Спаси София..

Устойчивият и безвреден превоз е втора стратегическа цел на Спаси София, като се оферират съответни решения за всички участници в придвижването. Градските деятели оферират да се финансират три плана за ремонт на трамвайни трасета през тази година - по бул. Петър Дертлиев в Люлин и бул.Кн. Мария Луиза, както и средства за планиране на скоростния рингов трамвай по бул. Тодор Каблешков. “Предлагаме и ремонт на три кръстовища и превръщането им в безвредни и налични за всички - в Люлин, Гео Милев и Овча купел. Те се намират на основни публични места в кварталите, където пътната сигурност е изключително значима. ” - споделя Андрей Зографски от транспортния екип на Спаси София, допълвайки, че в предлагането им са заделени средства и за дотъкмяване на подземния паркинг под метростанция Сливница.

Според Бонев, зеленият, резистентен и удобен град са критериите на който всички препоръчани от Спаси София планове би трябвало да дават отговор. Затова са планувани средства, които осезаемо усъвършенстват качеството на живота, измежду които превръщането на най-голямото междублоково пространство в Люлин в хубав квартален парк, ремонт на три ДКЦ-та (в Обеля, Ботунец и Люлин) и учебни заведения в Триадица и Лозенец. 

“Всички наши оферти отразяват убеждението ни, че вложенията би трябвало да се насочат в кварталите, които десетки години бяха пренебрегнати. Те имат потребност от доста възстановяване на градската среда, превоза, достъпа до обучение, здраве, зелена и спортна инфраструктура, паркирането… Чакат ни доста проблеми за решение, само че с предложенията ни за бюджета на града, ние демонстрираме нова визия и посока за развиване на София. От Спаси София работим за съвременна, зелена и удобна столица, която се грижи за жителите си и в партньорство с тях взема решение насъбраните проблеми. Очаквам поддръжка за нашите оферти от всички политически групи в СОС и аргументирани диспути по съответните оферти. Ако от ГЕРБ отхвърлят всички оферти на опозицията, както са го правили до момента, единствено ще покажат че не схващат какъв брой изменена е София и упованията на софиянци за честно, диалогично и експертно ръководство. ” - убеден е Борис Бонев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР