Гражданската организация Спаси София алармира за нов некачествен ремонт в

...
Гражданската организация Спаси София алармира за нов некачествен ремонт в
Коментари Харесай

Дупка до дупка месец след края на ремонта на Константин Великов в столицата

Гражданската организация Спаси София сигнализира за нов фалшив ремонт в столицата. Този път деятелите разпространиха фотоси, показващи разпадащата се асфалтова настилка по споделеното трасе на бул. " Константин Величков " . Те алармират, че по асфалтовата настилка, пусната в употреба единствено преди месец, са се появили голям брой напуквания , пропадания и дупки , а шахтите към този момент са разрушени .
" Трасето трябваше да бъде отворено на 15 септември, след което срокът се измести за декември. След няколко месечен ремонт, основал безпорядък и усложнения на хиляди столичани, още веднъж сме първоначално - трасето се нуждае от наново затваряне и преасфалтиране " - споделя Андрей Зографски.
Припомняме, че през октомври, тогавашният зам.-кмет по превоза, Евгени Крусев, в профил компания " Амфисия " поради некачествено строителство и разпореди на общинското сдружение Софинвест да приключи плана. Малко по-късно, на обекта се появи техника и служащи на Щрабаг, които фрезоваха и преасфалтираха целия сектор, а придвижването на градския превоз беше пуснато на 1 декември.

От " Спаси София ", които неколкократно са внасяли публични оферти до Столичната община по какъв начин булевардът да бъде планиран и ремонтиран, упорстват кметът на София - Йорданка Фандъкова, да даде ясни отговори за това чия е отговорността за некачествения и повтарящ се ремонт и с какъв брой са санкционирани двете компании. „ Колко още некачествени поправки ще би трябвало да изтърпим, с цел да вземе Столичната община съответни ограничения и да спре подигравката с времето и парите на софиянци? Какво, с изключение на цялостно безгрижие на столичната администрация демонстрира този безконечен ремонт?” - пита Борис Бонев, обяснявайки, че трасето осеяно с дупки и неравности може да бъде рисково за пътуващите в градския превоз и изисква неотложно взимане на ограничения, най-малко за краткотрайно прекъсване на разпада.
От Спаси София се обръщат към и.д. зам.-кмет по превоза, господин Дончо Барбалов, с апел на пролет да бъдат обезпечени нужните средства за повсеместен и първокласен ремонт на споделеното трамвайно трасе, включващ замяна на старите релси и слагане на виброизолация, с цел да се избегне повторното отваряне на дупките и нов ремонт на ремонта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР