Гражданска панорама ще се проведе за пореден път пред сградата

...
Гражданска панорама ще се проведе за пореден път пред сградата
Коментари Харесай

Отново ”Гражданска панорама” под прозорците на БНТ

Гражданска гледка ще се организира за следващ път пред постройката на Българската национална телевизия. Акцията е по самодейност на Гражданско съдружие “БОЕЦ ” и Граждански конгрес “Орлов мост ”, а мотив е недоволството от неналичието на плурализъм и независимост в публичната медия.
Българска национална телевизия е една от целите на протестиращите към този момент 93 дни жители. Сред желаните оставки е и тази на генералния шеф на медията Емил Кошлуков, който е упрекнат в политически зависимости. Протестиращите са недоволни от неналичието на естрада, в която да изложат както мнението си, по този начин и настояванията си.

Затова и за втора поредна вечер пред Българска национална телевизия ще се организира редом събитие, дружно с постоянното петъчно предаване “Панорама”. Миналата седмица пред постройката на публичната медия породи и напрежение, откакто протестиращи блокираха входа на малкия екран, а по-късно обстрелваха политолога Стойчо Стойчев, който бе посетител в предаването, с яйца.

Днес тематиките на “Гражданската панорама” са свадите със градежа на “Турски поток”, признатата от Европейския парламент през вчерашния ден резолюция за върховенството на закона в България.

Междувременно в ефира на Българската национална телевизия също ще се дебатират тези тематики, само че с представители на властта - евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ), Кристиан Вигенин (БСП) и Йордан Цонев (ДПС).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР