Гражданите на София ще бъдат уведомявани поне ден по-рано за

...
Гражданите на София ще бъдат уведомявани поне ден по-рано за
Коментари Харесай

Столичани ще бъдат уведомявани предварително за промени в движението през европредседателството

Гражданите на София ще бъдат уведомявани най-малко ден по-рано за ограниченията за сигурност и рестриктивните мерки в придвижването по време на европейското председателство. Това сподели пред публицисти зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов в Ловеч, съобщи „ Фокус “.

„ Това, което предвиждаме във връзка с затваряне на пътни артерии, е обвързвано с напредването от летището до постройката на НДК – това е бул. „ Брюксел “, „ Цариградско шосе “, „ България “. Там ще има усилени ограничения за сигурност. Около самия НДК ще има по-засилени ограничения за сигурност, само че това не значи, че ще бъде спрян достъпът напълно до него и прилежащата му територия “, разяснява той.

По думите му се планува доста по-засилено полицейско наличие и инспекции. „ Изградили сме нашите системи и на територията на НДК и на парка към него. Ще има входове и скенери, на които ще бъдат реализирани съответните инспекции. Достъпът до постройката на НДК ще се реализира през така наречен акредитационна система. Участниците ще се записват и ще получават бадж, с който ще имат право на достъп и придвижване през другите равнища на постройката. Когато има по-голямо мероприятие ще създадем нужното най-късно на предходния ден да уведомим през медиите всички жители на столицата какво следва, какви ограничения за сигурност ще бъдат подхванати, какви ограничавания в напредването са вероятни “, сподели още Красимир Ципов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР