Гражданите на Русия не трябва да получават от ЕС никакви

...
Гражданите на Русия не трябва да получават от ЕС никакви
Коментари Харесай

Моравецки: Руснаците да получават само хуманитарни визи за ЕС

Гражданите на Русия не би трябвало да получават от Европейски Съюз никакви други визи, с изключение на филантропични, съобщи през днешния ден в Копенхаген министър председателят на Полша Матеуш Моравецки пред Полското радио.

“Убеден съм, че водата оформя камъка и нашите дейности имат смисъл. Не помня през 1943 година някой немски екскурзиант да е пътешествал, да вземем за пример във  Великобритания или други страни от свободния свят с туристическа цел ”, подсети Моравецки.

По думите му, през днешния ден Русия е " безчовечен агресор, убиващ мирното население и извършващ ужасни закононарушения в Украйна – закононарушения, представляващи геноцид ".

" Затова съветските активи би трябвало да бъдат иззети, а руснаците не би трябвало да получават нехуманитарни визи ", акцентира полският министър председател.

Той добави, че е разискал въпроса с други водачи от Европейски Съюз и изрази вяра, че в Западна Европа от ден на ден ще се осъзнава значимостта на този въпрос.

В Копенхаген Моравецки взе присъединяване в среща с министър председателите на Дания, Естония, Финландия, Латвия и президента на Литва. Основан тематика на форума беше енергийната сигурност в Балтийския район.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР