Гражданите на Куба одобриха на необичаен референдум радикален семеен закон,

...
Гражданите на Куба одобриха на необичаен референдум радикален семеен закон,
Коментари Харесай

Куба одобри еднополовите бракове на необичаен референдум

Гражданите на Куба утвърдиха на необикновен референдум коренен " фамилен закон ", който позволява на еднополови двойки да подписват брак и да осиновяват деца, и който предефинира правата на децата и на бабите и дядовците им, съобщи АП. 

Законът, който съдържа повече от 400 члена, е одобрен с 66,9% от гласовете, заяви през днешния ден председателката на националната изборна комисия Алина Балсейро Гутиерес.
Одобрявате ли узаконяването на еднополовите бракове?--> Не, твърдо срещу съмДа, всеки има право да сътвори семействоНе ме интересува кой за кого се жени/омъжваРезултати
Предложената промяна среща мощна опозиция от разрастващото се евангелистко придвижване в Куба и от мнозина други кубинци. Правителството организира необятна акция в поддръжка на закона, включваща манифестации из страната и изявления в медиите.

Навият фамилен кодекс разрешава сурогатното майчинство, дава повече права на дядовците и бабите във връзка с внуците им, обезпечава отбрана на възрастните и планува ограничения против насилието по сексуален симптом. Докато гласуваше в референдума, президентът Мигел Диас-Канел - вносител на законопроекта, призна, че макар необятната поддръжка за промяната, към момента има недоумение измежду част от популацията по някои въпроси.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР