Гражданите на Каталуния гласуваха с голямо мнозинство За независимост от

...
Гражданите на Каталуния гласуваха с голямо мнозинство За независимост от
Коментари Харесай

Референдумът в Каталуния - коментират проф. Ивайло Дичев и Даниел Стефанов

Гражданите на Каталуния гласоподаваха с огромно болшинство " За " самостоятелност от Испания, само че управляващите в Мадрид остават непреклонни. Гости в " Денят стартира " по тематиката бяха Даниел Стефанов от Европейския съвет за външна политика и проф. Ивайло Дичев.

Не е ясно какво следва за Европа, защото не се знае какво следва за Каталуния. Европейска комисия реагира с точна позиция - сподели се, че Каталуния не може да остане част от Европейски Съюз, в случай че се отдели от Испания, а към Мариано Рахой беше декларирано да се оправи с казуса, разяснява Даниел Стефанов.



Проф. Ивайло Дичев сподели, че няма изчерпателен закон кой народ може да стане страна. Въпросът е дали ще бъдат приети, Каталуния е част от Европа, в случай че останалите страни не я признаят, тя няма да бъде страна. Както не се признава Крим. Косово - една част го признават, друга не го признават, приблизително състояние. Цялата работа е в това по какъв начин сходен акт ще бъде общопризнат от международната общественост.
 ​90% от гласувалите споделиха ​90% от гласувалите споделиха "да " на отделянето на Каталуния
Правителството в Мадрид обаче остава твърдо срещу независимостта. Лидерите на районното държавно управление в Каталуния се събраха на изключителна среща. П...

 Даниел Стефанов добави, че в Испания има народна власт и правата на каталунците не са били нарушени в последните години. Икономическият мотив за отделянето - Каталуния заплаща доста, само че другата област, която заплаща доста е Мадрид.

В цяла Европа аргументът е еднакъв - нарцисизъм на по-богатите области, което обаче не води до нищо положително, сподели още проф. Ивайло Дичев.
 Бъдещето на Каталуния - приказват Михаил Константинов и Първан Симеонов Бъдещето на Каталуния - приказват Михаил Константинов и Първан Симеонов
Пропуква се цялостта на Европейския съюз от събитията в Испания, управляващите в Мадрид се държаха като мишоци, позволиха пагубни неточности, не беше нуж...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР