Гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания, реагираха веднага с невярване,

...
Гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания, реагираха веднага с невярване,
Коментари Харесай

"Гардиън": Европейците са уплашени, възмутени и отвратени, след изтичането на секретните документи за Брекзит

Гражданите на Европейски Съюз, живеещи във Англия, реагираха незабавно с невярване, боязън и отвращение на изтеклите от Външно министерство документи, показващи проектите на държавното управление по отношение на имигрантите след Брекзит, написа " Гардиън ". Работещи по едно и също време висококвалифицирани и елементарни специалности са се свързали с британския вестник, който пръв разгласява въпросните проекти, с цел да изкажат по какъв начин се усещат, че живеят " във враждебна среда " и към този момент нямат никакво доверие в държавното управление.

Александрин Кантор, франзузойка, инженер, приключила Оксфорд, споделя: " Почти скърбя, че пристигнах и се заселих във Англия. Професионално беше добър ход, само че не и в персонален проект. Ако знаех, че ще пристигна време, когато ще мога да остана още три години, нямаше въобще да пристигам. "

Тонът на документите е оставил жителите на Европейски Съюз със мощното чувство, че на държавното управление на страната не може да се има доверие и, че то не може да даде никакви гаранции за правата на тези, които са се заселили тук, макар договарянията за договорка с Брюксел.

Холандският доктор Себастиан Калуж, 51, запитан дали ще е в положение да продължи да практикува тук, след прекарани на острова 22 години при нови правила, които ще фаворизират британците пред останалите европейци, дава отговор:

" Прочетох изтеклите документи в Гардиън и просто свих плещи в учудване. Още една недомислена концепция от обезверения екип, който работи по Брекзит. Имам мощно възприятие на взаимност с другите европейци. Защо аз да продължа да работа в британската здравна система, когато на тях това ще им бъде отказано, " споделя той.

Той обмисля да напусне страната, само че към този момент остава по фамилни аргументи.

Калуж споделя, че е чел в холандски вестници и е ясно, че " репутацията на Обединеното кралство е унищожена ". Той прибавя: " Мъчително е да се гледа курса към самоизтребление, стихотворец от държавното управление. "

Българката Дени Стоянова, която има тапия по финанси, е пристигнала във Англия преди две години, откакто се влюбили с англичанин. Въпреки квалификацията си, тя твърди, че поради расизма на Острова не може да си откри работа по специалността си и по тази причина в този момент е касиерка в магазин в Ливърпул.

" Според тези документи, аз и хората като мен можем да останем най-много две години. Какво ще се случи по-късно? Това е толкоз незаслужено, усещам се отвратена.

Усещането от тези предложение е да се чувстваш нежелателен. Това ме натъжава. И съм за пръв път в действителност разтревожена, откогато работя като това, което назовават " нискоквалифициран преселник от Европейски Съюз ", защото съм касиер в магазин. Нас явно не си броят за хора.

Всеки от нас имигрантите усеща тази враждебна атмосфера, без значение кой какво работи и обстоятелството, че не употребява никакви облаги или помощ от вашето държавното управление, " споделя Стоянова.

Андреа Вленди, германка, откривател по филологически науки в Шотландия, която се страхувала, че ще бъде депортирана по-рано тази година, защото нямала персонална здравна осигуровка, споделя, че предложенията показвали желанието да се ускори " враждебното отношение " по отношение на жителите на Европейския съоз.

" Целият документ просто ускорява усещането, че сме нежелани тук, " споделя тя.

Италианецът, търговец на вино, Гиудо Алтероса, който сега учи и право, споделя: " Това е както когато мама и тате се развеждат. Ние сме живели в къщата на таткото и в този момент, когато мама я няма, той желае и ние да напуснем, или да му плащаме наем, както и да може да ни подритва всякога, когато си изиска. "

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР