Гражданите и гостите на София вече имат възможност да заплащат

...
Гражданите и гостите на София вече имат възможност да заплащат
Коментари Харесай

Плащаме синя и зелена зона в София с Viber

Гражданите и гостите на София към този момент имат опция да заплащат паркирането в синя и зелена зона и посредством Viber. Тарифата за почасовото паркиране остава непроменена, оповестява Economic.bg.

Плащането обаче изисква основаване на акаунт в особено основана платформа на ЦГМ. Там еднократно се попълнят номера и марката на колата, както и данни за разплащателна карта на Mastercard и се зарежда сума в акаунта. След това заплащането може да се реализира през чатбота на ЦГМ във Viber.

„ Потребителите ще имат опцията да изтеглят и безплатния стикер пакет на ЦГМ, който показва постоянно срещани, а и занимателни, обстановки от всекидневието на забързания градски човек. Чрез свалянето на пакета те ще бъдат автоматизирано добавени към чатбота “, сподели Никола Рогачев, ръководител на Съвета на шефовете на ЦГМ.

„ Новият канал за връзка има за цел да улесни оптимално достъпа до информация на хората от нашия град. В него ще има вести за промени – маршрутни или в паркирането, ще може да се ревизират изискванията за издаването на транспортни документи или пък такива за винетни стикери, ще може да се видят най-близките пунктове за продажба и още доста услуги “, изясни изпълнителният шеф на " Центъра за градска подвижност " Димитър Дилчев.

Услугата е публично дейна от през днешния ден и към този момент има над 1000 консуматори, прецизираха от пресцентъра на ЦГМ.

През първите месеци на услугата картодържателите на Mastercard ще бъдат в допълнение подтиквани да употребяват картови заплащания като  при 4 платени сини или зелени зони с карта Mastercard през Viber, Mastercard подарява 5-ата синя или зелена зона за платено почасово паркиране.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР