Гражданите да подходят с отговорност и да носят защитни маски

...
Гражданите да подходят с отговорност и да носят защитни маски
Коментари Харесай

Защитни маски и мерене на температура за всеки, който влиза в болница или учреждение

Гражданите да подходят с отговорност и да носят защитни маски при визити в лечебни заведения и държавни институции, прикани ръководителят на Националния действен спешен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерския съвет.

„ Всеки, който влиза в държавна институция или лечебно заведение, ще се смята за евентуално инфектиран с ковид. Всеки клиент в такива институции ще се ревизира от медицински личен състав, като ще му се мери температурата с безконтактен термометър. При липса на болестни признаци и температура, тези лица ще се позволяват в постройката, като те ще би трябвало да носят защитни маски “. Това съобщи ръководителят на Националния действен спешен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерския съвет.

Същите са ограниченията и в болничните заведения. В приемните кабинети и незабавните отделения личният състав носи маски и ръкавици. Служителите на гишетата, обслужващи жители, също би трябвало да са със защитни маски, а чакащите – да стоят на разстояние минимум един метър един от различен. 

„ Досега ограниченията бяха на база на грипната зараза. Оттук нататък би трябвало да се разяснява какви са ограниченията при ковид. Те ще бъдат диференцирани като ограничения в огнищата на болест и ограничения в регионални центрове, където не е диагностициран случай с ковид. На този стадий няма съображение да се оферират общонационални ограничения. Никога не сме препоръчвали да спрат работа държавните институции. Единствената рекомендация е за местата, където има опция работата да се прави по електронен път, да се прави отдалечено “, добави Мутафчийски.

Той за следващ път прикани жителите да работят съзнателно и, в случай че имат признаци на заболяване, да се пробват да защищават близките.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР