Граждани се събраха пред Паметника на Незнайния воин в София

...
Граждани се събраха пред Паметника на Незнайния воин в София
Коментари Харесай

БСП-София поведе шествие под надслов: Не на Луковмарш!

Граждани се събраха пред Паметника на Незнайния боец в София и се насочиха на шествие под надпис " Не на фашизма! Не на Луковмарш! ".

Демонстрантите носят голям транспарант с апел " Хора, бдете! ".

Сред жителите е и ръководителят на БСП-София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет (СОС) Иван Таков.

" Искам да ви кажа защо сме се събрали през днешния ден тук. А точно сме се събрали и от ден на ден такива мероприятия и говорене би трябвало да има по антифашистката тематика, тъй като виждате освен в България, а изобщо в цяла Европа и в света по какъв начин пъпли от неофашизма и неофашистките прояви ", сподели пред публицисти Таков.

По думите му всичко това е почнало още предходната година.

" Докато имаше публично разискване за един монумент на децата, убити през войните в България, който беше безусловно изопачен от един нови фашистчета, които бяха пристигнали. След това нещата видяхте по какъв начин се развиха с поругаването на Паметника на руската войска с чупенето на плочи и най-после се стигна до там да бъде безусловно нелегално отстранен ", сподели още той.

Шествието мина по ул. " Г. С. Раковски " и бул. " Цар Освободител " под звуците на съветски песни и приключи при фонтана пред президентството.
Припомняме, че през вчерашния ден Столична община излезе със заповед на кмета Васил Терзиев " да бъде прекъснато провеждането на Луковмарш на 10 февруари 2024 година в София ".

Заповедта е издадена, откакто от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е получено съобщение до кмета на София, че в региона на НДК се събират представители на уредника и техни последователи за осъществяване на декларирано мероприятие - шествие, което не е в съгласие от Столичната община, се прецизира в информацията.

Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се приключва, а Столична дирекция на вътрешните работи би трябвало да подхващат нужните дейности съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите за обезпечаване на публичния ред, излиза наяве от известието на СОС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР