Граждани се събраха на митинг за достойна подкрепа за украинските

...
Граждани се събраха на митинг за достойна подкрепа за украинските
Коментари Харесай

Граждани се събраха на митинг в подкрепа на украинските бежанци в България

Граждани се събраха на протест за почтена поддръжка за украинските бежанци в България пред постройката на президентството. Сред техните претенции е оставката на заместител министър-председателя по дейно ръководство Калина Константинова .

Гражданите носеха украински и български флагове, както и плакати с надписи " Аrm Ukraine now " и “Buying Putin’s gas & oil you support the war! ”.

" Организирах този митинг още на 26 май, възмутена от бездействието на нашите институции и неизвестността, в която оставиха хората до последните дни на май ", сподели за Българска телеграфна агенция основателят на митинга Мария Бързашка. 
 Българска телеграфна агенция
" Трябва да има цялостна тактика по какъв начин да се работи в тази бежанска рецесия и проект с ясна отчетност на изразходените финансови средства и това, което е осъществено ", съобщи за Българска телеграфна агенция съорганизаторът на митинга Кирил Чуканов. Друго искане е обвързвано с съответни стъпки за интеграция на украинските бежанци. По думите на Чуканов българската страна би трябвало да провежда всеобщо курсове по български език за деца и възрастни, а украинските деца да бъдат признати допустимо най-скоро в детски градини и учебни заведения. 

В региона има заселено полицейско наличие.  Движението по ул. " Леге " е спряно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР