Граждани се събраха днес на протест срещу столичния кмет Йорданка

...
Граждани се събраха днес на протест срещу столичния кмет Йорданка
Коментари Харесай

”Спаси София” към Фандъкова: Данче, слез! Протест за цялостно творчество!

Граждани се събраха през днешния ден на митинг против столичния кмет Йорданка Фандъкова. От организацията ”Спаси София ” потеглиха на шествие под надпис ”Данче, слез! Протест за цялостното творчество ”. Основните аргументи за недоволството са презастрояването в столицата, мръсният въздух и компрометирането на редица пътни сектори,

Шествието започва от постройката на Министерския съвет и ще завърши пред постройката на Столичната община.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR застана Борис Бонев, един от членовете на " Спаси София ", който изброи и други основни проблеми, за които протестиращите упорстват да бъдат позволени:

" Все по-бавният, неточен и неприоритизиран градски превоз, велоалеи, които са неизползваеми, заличаване на сградите-културни монументи. Това е митинг против изцяло творчество ", изясни Бонев.

Той съобщи, че щом за 8 години мандат като кмет на София Фандъкова не е съумяла да поправи съществени, базови за града проблеми, то надали по-нататък ще го направи.

Като главен проблем в зимния сезон в този момент Бонев уточни замърсяването и некачествените поправки. " Първото взима нашето здраве, а второто - парите ни ", безапелационен бе протестиращият.

Борис Бонев счита, че кметът на столицата има два избора: Или да чуе какво желаят хората и да стартира да работи, или да подаде оставка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР