Граждани от столичния район Илинден излязоха на втори протест днес.

...
Граждани от столичния район Илинден излязоха на втори протест днес.
Коментари Харесай

Граждани от район Илинден излязоха на протест, искат оставката на кмета СНИМКИ

Граждани от столичния регион " Илинден " излязоха на втори митинг през днешния ден. Те упорстват кметът Емил Бранчевски да си подаде оставката.

Хората са безапелационни, че откакто Емил Бранчевски е на поста си, повече от три месеца, той не е виждан на работа и липсва връзка с него. Освен това се твърди, че той е отправил обидни и нецензурни към жителите. Протестиращите допълват още, че Бранчевски отхвърля банкет на жители и нито едно от обещанията му в предизборната акция не е изпълнено.

Жителите на региона потеглиха на шествие от постройката на районната администрация на " Илинден ". Шествието премина през пл. " Степан Радич ", през ул. " Кукуш ", а по-късно протестиращите стигнаха до входа на Западен парк на бул. " Сливница ".

Около 17:30 часа жителите от района блокираха за половин час кръстовището на бул. " Сливница " и ул. " Кукуш ".

На митинга участват към 300 души. Осигурено е полицейско наличие, с цел да не се позволява нарушение на публичния ред, видя GlasNews.bg.

" Единственото почтено нещо, което тези двамата могат да създадат в актуалният си живот, е да подадат оставка! Емил Бранчевски, кмет на регион „ Илинден " и Радослав Колев, вие сте ПОЗОР!!! ", гласи обява в групата " Света Троица " във Facebook.

Междувременно след първия митинг, който се състоя на 2 февруари, зам.-кметът на региона Радослав Колев, се отдръпна от поста си.

" Скъпи другари! В ролята ми на заместник-кмет на регион Илинден, постоянно съм търсил и защитавал публичния интерес. Последните няколко месеца бяха извънредно предизвикателни за мен, само че в нито един миг нямах подозрение, че ще работя по този начин, че нашия регион най-сетне да стартира своето дългоотлагано развиване. На лице е юридически проблем, с мое присъединяване в сдружение от 2016год., което в никакъв случай не е правило активност, не е записано по ддс и е със статус замразено! Дали съм в нарушаване или е налице неточност, ще се откри от надлежните органи. Влязох в регион Илинден с желание за смяна на модела на работа и по тази причина съм подготвен да понеса следствията за позволения пропуск, в случай че се откри подобен! Междувременно и за - опазване на професионализма и безпристрастното осъществяване на активността в региона, аз поемам своята отговорност и се отдръпвам от поста зам.-кмет до привършване на всички инспекции! ", написа Радослав Колев в профила си в обществената мрежа Facebook.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР