Граждани, научни представители и политици станаха част от конференцията „Българските

...
Граждани, научни представители и политици станаха част от конференцията „Българските
Коментари Харесай

Русе бе домакин на конференцията „Гласовете за Европа- Как да опазим природата?“

Граждани, научни представители и политици станаха част от конференцията „Българските гласове за Европа- Как да опазим природата?“.

Събитието е проведено от Българската телеграфна организация и задачата му е да събере колкото се може повече хрумвания и отзиви кой да е Европейският съюз през 2050 година

„Градовете би трябвало да са за хората, не за колите и фабриките“, безапелационен бе кметът Пенчо Милков и добави, че смяната в отношението ни към околната среда би трябвало да се наложи като общоевропейска и държавна политика и да стане част от всекидневието на всеки. Кметът показа, че включването на екологичната съставния елемент при изчислението на налога върху МПС е непопулярна, само че нужна мярка точно в тази посока, която страната е планувала 2 години преди въвеждането ѝ в Русе.

Друга стъпка към опазването на околната среда в общината е обвързвана с ръководството на отпадъците. През последните месеци новият контракт за ръководство на сепариращата апаратура води до доста нарастване в отделяния за повторна приложимост боклук и понижение на количествата, отиващи на хранилище с до 30%.

Община Русе работи взаимно с Българска академия на науките и Русенския университет „ Ангел Кънчев “ по планове за декарбонизация на публичния превоз. Така с изключение на електробусите, които към този момент пътуват по русенските улици, се работи и за доставката на рейсове, задвижвани от водород.

„Русе е един от най-зелените градове с над 60 хиляди регистрирани дървета. Подкрепихме и ще продължим да спомагаме за случването на по-малки и по-мащабни залесителни начинания, каквато е „ Новата гора на Русе ““, съобщи Милков.

В събитието онлайн се включиха още генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, евродепутатът Петър Витанов, зам.-министърът Тома Белев и кметът на Община Троян Донка Михайлова. На място тематиката разясниха ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев, шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе инж. Цонка Христова, специалисти в областта на околната среда и жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР