Граждани на Видин излязоха днес на протест с искане да

...
Граждани на Видин излязоха днес на протест с искане да
Коментари Харесай

Протест във Видин заради бавенето на магистралата

Граждани на Видин излязоха през днешния ден на митинг с искане да бъде издигната автомагистрала до града.
Организаторите на проявата са Гражданско обединяване „ Единни за смяна “. Те настояват, че има закъснение от 8 месеца по графика за градежа на пътя Видин-Ботевград. Решение на държавното управление за създаване на новото трасе е от март предходната година.

Мариета Георгиева от Гражданското обединяване изясни аргументите за днешното неодобрение.

„ Причината е, че в действителност тази една година няма нещо, което да е очевидно, и което да е резултат от това, което беше дадено и беше взето като решение за график, по работа на пътя от Видин до София “, сподели тя пред БНР. И добави: „ Това е повода, да покажем, че жителите желаеме да знаем, кой е виновният това нещо да не се случи “.

Протестиращите упорстват отговорните да понесат отговорност. Според Росица Кирова, ръководител на гражданско обединяване „ Единни за смяна “ не са направени оферти за промени в общите устройствени проекти на общините Видин и Димово и по тази причина се е стигнало до законодателна смяна.

Кметът на Видин Огнян Ценков бе безапелационен, че не може да бъде упрекван. „ Нито аз, нито община Видин не може да бъде упреквана в някакви дейности, с които е възпрепятствано или закъснение построяването на магистралния път Видин-Ботевград “, счита той.

„ Причината да се стигне до промени в закона за устройство на територията е юридически проблем, който до момента не е имало за други прави в страната “, изясни по-рано министърът на районното развиване Петя Аврамова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР