Граждани на Косово обявиха планове за протести срещу въведения от

...
Граждани на Косово обявиха планове за протести срещу въведения от
Коментари Харесай

В Косово се готвят протести срещу въведения режим на тока

Граждани на Косово оповестиха проекти за митинги против прелюдия от държавното управление режим на тока поради енергийната рецесия в страната, оповестява уеб сайтът Екзит.
 Косово вкара режим на тока поради енергийната рецесия Виж още
Протестиращите обявиха, че ще се съберат на протест в столицата Прищина, с цел да изискат прекъсване режима на електроснабдяването и оставката на министъра на стопанската система Артане Ризваноли, добавя Българска телеграфна агенция.

Правителството на Косово вкара незабавни ограничения за битка с енергийната рецесия, като утвърди всекидневно спиране на електричеството в идващите 60 дни.

На 22 декември електроснабдителна компания КЕДС заяви, че се вкарват двучасови спирания на електроснабдяването в цялата страна.

85 % от вътрешното енергийно произвеждане на Косово идва от топлоелектрически централи. Остарелите технологии са причина за ниската продукция, а световната енергийна рецесия докара до нарастване на цените на вноса.

КЕДС прикани жителите да бъдат деликатни с енергийното ползване и да употребяват различни способи за отопление, защото празниците в края на годината водят до претоварване на мрежата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР