Граждани на България, които планират да пътуват до Великобритания през

...
Граждани на България, които планират да пътуват до Великобритания през
Коментари Харесай

Влизаме с паспорт във Великобритания

Граждани на България, които възнамеряват да пътуват до Англия през 2020 година, да имат и носят със себе си годен интернационален паспорт с биометрични данни, предлагат от Министерство на външните работи.

Британското държавно управление възнамерява последователно да ограничи опцията за пътешестване от и за Англия с персонални карти през 2020 г, в случай че страната напусне Европейския съюз без съглашение, така наречен Brexit без договорка, напомнят от Министерство на външните работи.

Все още не е оповестено от по кое време ще влязат в действие новите условия. В тази връзка  е целесъобразно нашите сънародници, планиращи пътешестване за и от Англия, да бъдат готови задоволително овреме, като се снабдят с биометричен паспорт, ако не разполагат с подобен досега, декларират от Министерство на външните работи.

Актуална информация, обвързвана с Brexit, може да бъде открита и на уеб страницата на Министерство на външните работи www.mfa.bg в раздел „ Какво би трябвало да знаем за Brexit? “, както и на уеб страницата на българското посолство в Лондон https://mfa.bg/embassies/uk, http://bulgarianembassy-london.org.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, както и на дежурен телефон в извънработно време: + 44 20 7 5813144; + 44 20 7 5849400.

Последният период за овакантяване на Англия е 31 октомври. Вероятно това ще стане без договорка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР