Графичният дизайн, музиката, киното са под голяма заплаха от това

...
Графичният дизайн, музиката, киното са под голяма заплаха от това
Коментари Харесай

Гергана Кръстева: С напредването на изкуствения интелект рискът от измами е много голям

Графичният дизайн, музиката, киното са под огромна опасност от това да бъдат мощно повлияни от изкуствения разсъдък, при изискване че може да се клонират облици, глас и да се персонифицира дадена персона. Това сподели маркетинг експертът и бизнесмен Гергана Кръстева в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “. 

Според нея човечеството е безусловно импровизирано за темповете, с които се развива изкуственият разсъдък. Тя уточни, че самият основател на OpenAI Сам Алтман е призовал Сенатската комисия в Съединени американски щати за ограничения и регулации над разработките на всички конкурентни АІ платформи, защото сега това се случва във вакуум. " Кривата на развиване и самообразование на логаритмите на изкуствения разсъдък просто са отвън надзор и в случай че не се вземат незабавни ограничения, вероятностите не са положителни. Сега като редови консуматори се възхищаваме от способността на платформите за изкуствен интелект за успеваемостта и какъв брой може да ни помогне, само че към този момент стартирам да се акордирам леко отрицателно “, разяснява Гергана Кръстева.  

Клонирането на гласове и облици от изкуствения разсъдък съгласно нея е доста напреднало и рискът от измами е доста огромен. Тя даде образец с апела на Том Хенкс за интелектуална благосъстоятелност върху личната визия и глас на актьорите, с цел да не могат те да бъдат употребявани за основаване на изкуствено генерирани такива.  

Композиторът Александър Костов счита, че най-малко за момента няма директна опасност за създателите от развиването на изкуствения разсъдък. " Сегашното потомство създатели няма директна заплаха да загуби клиентелата си, в случай че самата тази клиентела разчита на това да работи с хора, на човешкия контакт “,  

Изкуственият разсъдък обаче всеобщо навлиза в гейминг промишлеността, защото това усъвършенства работата на разработчиците. Според него с времето потребността от човешка интервенция и контрол над генерирания артикул ще става все по-малка.  

Композиторът призна, че самият той употребява изкуствен интелект за генериране на текст за основаване на приложна музика. " Текстът, който ще ви генерира ChatGPT за ария, е пъклен малоумен, само че има някаква логичност. Той е доста двуизмерен, блудкав текст и не може да ти свърши работа за съществено изкуство “, разясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР