Градушка като орех се изсипа в селата край София, а

...
Градушка като орех се изсипа в селата край София, а
Коментари Харесай

Градушка колкото орех удари Софийско, мощна буря тресе Север...

Градушка като орех се изсипа в селата край София, а в столицата падна мощен дъжд. Много бързо небето се покри с тъмни облаци.

Едра градушка се изсипа и в някои села към и в Нови Искър, излиза наяве от фотоси на очевидци, оповестени във Facebook. Ледените топчета са с размер на огромен орех.

Синоптиците предизвестяват за мощна стихия, която минава през Монтана, Враца, Мездра и други

Пожарникари отводняват домове в бедстващите обитаеми места в Антоновско. В 33 села на общината през днешния ден бе оповестено бедствено състояние, поради падналия сутринта пороен дъжд, съпроводен с стихия, осведомят от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

На сигнали за наводнени къщи и паднали дървета вследствие значителни дъждове са реагирали през днешния ден екипи на РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Търговище.

Пожарникарите и сега работят по отводняване на наводнени къщи, премахване на паднали дървета и огромни клони и събрали се наноси по пътищата сред някои обитаеми места в общината Антоново, вследствие повишаване равнището на реки и дерета.

На място са четири екипа на пожарната, които са съоръжени с мотопомпи - по два екипа на пожарната в Антоново и в Търговище. Вече са отдводнени 7 къщи в село Стара речка, което е най-засегнатото от естественото злополучие село в общината. Пожарникарите са отстранили и 15 паднали от бурята дървета в същото село, както и паднали дървета в селата Стеврек и Черни Бряг. Няма потърпевши хора, нито животни. Не се е наложило да се предприеме изтегляне.

Проливен дъжд наводни улици в Котел и Велико Търново тази заран.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР