Градският съвет на БСП ще сезира Районна прокуратура срещу неизвестен

...
Градският съвет на БСП ще сезира Районна прокуратура срещу неизвестен
Коментари Харесай

ОБЗОР: Вътрешна битка в БСП-Пловдив, катаджия мина с колата си през тротоар, градинка и краката на работник в Кършияка

Градският съвет на Българска социалистическа партия ще сезира Районна прокуратура против незнаен причинител поради противозаконни дейности на Областното управление на социалистите. Тази заран краткотрайният ръководител на Градския съвет в Пловдив Ангел Иванов, общински съветници и членът на националния съвет Атанас Петков са открили, че патроните от централата на Българска социалистическа партия под тепетата на улица „ Кръстьо Пастухов “ са били заменени, а защитата е получила предписание да не ги позволява в залата за конференцията, която бе оповестена. Заповедта е на регионалния ръководител Емил Караиванов.

В последното си решение националният съвет, което е от 9 април, са прекъснати предварително мандатите на ръководителите на районните препоръки на Градския съвет, както и на контролните комисии, оказало се обаче, че огромна част от организациите в Пловдив не престават да действат, защото те не са изброили всички управителни органи.

Служител на пловдивската полиция не помни, че е " под пагон " и влезе в ролята на махленски уличник, преминавайки през тротоар и зелена повърхност. Ситуацията се е разиграла на ул. „ Полк. Бонев” в Кършияка, която сега е затворена заради ремонт. Полицаят бил с персоналната си кола, като се опитал да мине по улицата макар забранителните знаци. След като не съумял, дал обратно и минал през краката на един от строителните служащи.

Над 45 000 зрелостници се явиха на днешната втора наложителна матура. За учениците от профилираните гимназии тя е по профилиращ образователен предмет по желание като се изключи български език и литература. Завършващите професионални паралелки и професионални гимназии поставят държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.

По-късно денем МОН разгласява и правилните отговори.

Ученичка от Пловдив не беше позволена тази заран за полагане на матура, тъй като е не запомнила персоналната си карта. Това съобщи пред TrafficNews шефът на пловдивското РУО Антоанета Пакова.

Зрелостничката е учила във Френска езикова гимназия, като е трябвало да постави изпита си в Английската гимназия.

" Дигиталната промяна не е самоцел ", с тези думи откри конференцията " Digital Plovdiv " Мартин Захариев. Форумът, отдаден на дигитализацията и интеграцията на базите данни и електронното ръководство в интерес на хората и бизнеса, се организира в Международния панаир на Пловдив.

Дигитализацията и внедряването на новаторски технологии без значение дали става дума за частния или обществения бранш, заемат водещо място в актуалния свят и ще бъдат непроменяемо в дневния ред на бъдещето. Важно е да се регистрира ролята на държавната администрация в основаването на регулаторната база, обвързвана с построяването на цифровата инфраструктура, както и смисъла тя да ползва метода към цифровизация и да основава положителни условия за жителите и бизнеса. Тази теза застъпи зам.-министърът на Министерство на регионалното развитие Стефан Аспарухов, който през днешния ден взе онлайн присъединяване във форума " Digital Plovdiv "

Темата за обраслия с буйна растителност Пловдив провокира стихия в чаша вода във Facebook сред локалната групировка „ Съюз за Пловдив”, общински съветници, районни кметове, публицисти и народни представители.

Студенти и преподаватели от Медицинския лицей към Медицински университет – Пловдив работят с идея. От сутринта в изнесен пункт пред постройката на Община Пловдив девойките и момчетата от специалностите Медицинска сестра, Помощник-фармацевт и Медицински лаборант измерваха кръвно налягане и кръвна захар. И призоваваха хората да дарят средства – кой колкото може, с цел да поддържат акцията „ Капачки за бъдеще” за закупуването на трета неонатологична кола за спешна помощ. Акцията е част от самодейностите, с които се отбелязва 80 години от основаването на учебното заведение за милосърдни сестри „ Княгиня Мария-Луиза “, чийто правоприемник е днешният Медицински лицей, и 50 години от разкриването на постройката на колежа.

През целия ден пред шатрата се редеше опашка от искащи да оказват помощ. Не единствено пенсионери, само че и доста младежи и даже чужденци се съветваха със експертите.

Междувременно персоналните лекари в Пловдив следят фрапантен растеж на вирусите при децата през последната седмица. Симптомите са разнообразни – висока температура, хрема, болки в гърлото, кашлица и изнемощялост. В множеството случаи отминава за 3-4 дни, само че може да докара и до затруднения, най-често - ангина. Според експертите и грипът към момента не е отшумял. Причината е, че вълната стартира по-късно тази година, а след отпадането на ограниченията против COVID-19 грипните вируси се популяризират още по-лесно.

Наследниците на Димитър Кудоглу дружно с Община Пловдив подемат самодейността да бъде възобновен паметникът на огромния покровител и донор в Цар-Симеоновата градина. Предложението за това е импортирано в Общинския съвет, който би трябвало да го гласоподава.

5 пъти сенегалецът Томас Тибаут омотал кабел на зарядно към врата на обичаната си Соня, преди да стегне примката и да я удуши. Това стана ясно в Софийския апелативен съд, където 25-годишният мъж с френски паспорт помоли да бъде пуснат от ареста с електронна гривна.

Въпреки общинската разпоредба, която не разрешава придвижването на каруци в града, всекидневно водачи се разминават с конски впрягове по пловдивските булеварди. Читатели на TrafficNews ни изпратиха фотоси, на които се виждат нарушаванията на двама разнообразни каруцари.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР