Градската управа на Сан Франциско предлага нови мерки за сигурност,

...
Градската управа на Сан Франциско предлага нови мерки за сигурност,
Коментари Харесай

Управата на Сан Франциско обмисля въвеждането на нови мерки за сигурност

Градската администрация на Сан Франциско предлага нови ограничения за сигурност, включващи наблюдения с дронове и повече права за органите на реда. Правозащитни организации обаче настояват, че тези промени са в прорез с съществени права. 

Кметът на Сан Франциско - демократката Лондон Брийд, цели да прокара, предложение за социална сигурност, което мнозина дефинираха като спорно. То ще даде на полицията повече пълномощия за битка с престъпността, като потреблението на дронове и камери за наблюдаване. Освен това мярката ще разреши на полицията да преследва повече обвинени с транспортни средства, а освен в случаи на тежко закононарушение или непосредствена опасност за публичната сигурност.

 
Става въпрос за това да се уверим, че нашите полицейски управления, както всички други в страната, може да употребяват технологиите на 21-ви век. Всеки когато и да е може да извади мобилния си телефон и да запише всичко, което желае. Защо не можем и ние да използваме същия тип технологии? И то не единствено за справяне с закононарушението,  но и за предотвратяването му.
Лондон Брийд, кмет на Сан Франциско

Противниците на предлагането считат, че и двете ограничения са в цялостен прорез с демократичната политика на Сан Франциско и единствено ще навредят на обособените общности.

 
Нарушаването на нашите цивилен свободи, на правото ни на цялост на персоналния живот, е нещо, което е доста обезпокоително. И не става дума единствено за това дали вземам участие или не в незаконна активност. Не знам по какъв начин някой ще излезе на улицата и ще е спокоен, когато знае, че там има дрон, който събира данни. Ние не знаем къде ще отиде тази информация.
Хосе Бернал, шеф на  " Център за човешки права Ела Бейкър "

Брийд беше определена за кмет през 2018 година и е първата чернокожа жена, която управлява Сан Франциско. КОВИД пандемията обаче остави града в стопански отломки и акцентира дългогодишните му проблеми с огромния брой бездомни, обирите и разпространяването на опиати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР