Градската художествена галерия в София прие официалното представяне на градовете-домакини

...
Градската художествена галерия в София прие официалното представяне на градовете-домакини
Коментари Харесай

България представи градовете домакини на световното по волейбол

Градската художествена изложба в София одобри формалното показване на градовете-домакини у нас, които ще одобряват дуелите от Световното състезание по волейбол през 2018 година Шампионатът на планетата ще се организира в България и Италия от 10 до 30 септември. Двете страни ще си партнират още веднъж след 2015 година, когато впечатлиха международната волейболна общност с блестящата организация на Европейското състезание.

 Снимка 322295
Източник:

На събитието през днешния ден участваха президентът на Българската федерация по волейбол - господин Данчо Лазаров, президентът на Европейската конфедерация по волейбол и вицепрезидент на интернационалната федерация - господин Александър Боричич, министърът на младежта и спорта - господин Красен Кралев, президентът на Италианската федерация по волейбол - господин Пиетро Бруно Катанео, вицепрезидентът на БФВолейбол - господин Любо Ганев, кметът на София - госпожа Йорданка Фандъкова, кметът на Русе - господин Пламен Стоилов, и заместител кметът на Варна - господин г-н Коста Базитов. Сред специфичните посетители бяха и редица именити волейболни персони.

Начало на церемонията даде президентът на БФВ: " За мен е чест да открия това събитие. Главната заслуга за семейството има нашият прелестен тим, подвигът, който правят състезателите на игралното поле, техните почитатели. Изградената спортна база е също фактор. Нямаше по какъв начин да успеем без поддръжката на Република България, министър председателят Борисов също ни поддържа в това начинание. "

 Снимка 322296
Източник:

Спортният министър Красен Кралев съобщи: " Съдомакинството е най-голямото събитие за нашия спорт. Предизвикателствата са доста огромни, благодаря на федерацията по волейбол - държавните управления на господин Борисов ни оказаха голяма поддръжка. Предстои да влагаме в строителство на разнообразни зали, известността на градовете ще нарасне. Това е значимо за цялата страна. Нарасна процентът на трениращите измежду подрастващите, те са запас за националните ни тимове - притеглят се евентуални първенци, инвестиция в здравето и културата на нашите деца. Надявам се за събитието залите да са цялостни, децата да посещават мачовете. "

И добави по-късно: " Проведохме сполучлива акция по организирането на събитието. Венец на тактиката на държавните управления е организацията на Световното. Откриваме и Арена Бургас следващата година. Волейболът е най-успешният спорт, доста деца желаят да подражават на волейболистите. Желанието ни е да стигнем до топ 6, финалната фаза. "

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова също приветства присъстващите и показа, че семейството на събитието е голяма опция за жителите на града. Мондиалът съответствува със самодейностите по плана " Европейска столица на спорта 2018 ".

" София заслужи семейството, с помощта на поддръжката на спортистите на страната, на хората, ангажирани в тази самодейност. Нашият фокус са децата и младежите. Тези събития са доста зареждащи, в директна връзка с желанието им да спортуват. Ще организираме още няколко огромни събития - Световно състезание по художествена гимнастика, над 20 други надпревари, над 120 други събития. Създадохме специфична стратегия за финансиране на клубовете, стратегия за мини волейбол - ориентирана към учителите по физическо образование и спорт. Мога да кажа, че волейболът е обичаният спорт на децата. "

 Снимка 322293
Източник:

Градовете у нас, които ще одобряват срещите от най-големия волейболен конгрес са Варна, Русе и София. Националният тим на България ще стартира присъединяване в група от шест тима във Варна, където ще семейства в зала " Конгресна " в Двореца на културата и спорта. Надпреварата в другата група от шест тима в България ще се състои в " Булстрад Арена " в Русе. За първи път новопостроената зала в Русе ще одобри съревнование от такова високо ниво - Световно състезание, откакто бе към този момент хазаин на шампионат от Световното Гран при за дами през предишното лято.

Отборите участници са 24 - 12 в Италия и 12 в България. Разделени са в две групи по шест тима - едните стартират в Русе, другите във Варна. Най-добре класиралите се 4 тима от група не престават, общо 8 от " българските групи ". Пет от тях остават, три идват от Италия, като ще се разпределят в две групи по четири отбора.

 Снимка 322294
Източник:

Отборите, които продължат за втората фаза на шампионата от Варна и Русе, ще се срещнат в " Арена Армеец " в София и във Варна, с цел да излъчат част от финалистите на шампионата. Домакин на заключителните конфликти от шампионата (Финална шестица) ще бъде Торино, Италия.

Към момента са ясни 22 от общо 24-те страни, които ще вземат участие на Световното състезание през 2018-а година. Това са България, Италия, Полша, Франция, Холандия, Словения, Русия, Сърбия, Финландия, Япония, Австралия, Белгия, Бразилия, Иран, Китай, Аржентина, Съединени американски щати, Доминикана, Канада, Тунис, Египет и Камерун.

Последните два участника на шампионата на планетата ще станат ясни на 12 ноември, когато ще приключи последната подготовка в Зона НОРСЕКА. В нея ще вземат участие Куба, Пуерто Рико, Мексико и Гватемала.

Следващото огромно събитие, което ще се организира във връзка със Световното състезание, е формалната гала по тегленето на жребия, която ще се състои на 30-и ноември във Флоренция. Тогава България ще научи противника си.

 Снимка 322297
Източник:

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР