Градска България е достигнала до рекорди по замърсеност и причинена

...
Градска България е достигнала до рекорди по замърсеност и причинена
Коментари Харесай

Афис: За 56 % от българите по-ниска цена на тока ще спре замърсяването на въздуха


Градска България е достигнала до върхове по замърсеност и породена от това смъртност в Европейски Съюз заради повсеместен отвод от дейна урбанистична политика, е изводът от национално представително изследване на " Афис ", направено сред 30 ноември и 4 декември измежду 1010 пълнолетни български жители.

Повече от една трета (36 на сто) от жителите на страната усещат утежняване на качеството на въздуха в обитаемото място, в което живеят. Три пъти по-малко - 12 на 100, установяват усъвършенстване на чистотата на въздуха. За всеки втори няма особена смяна.

Замърсяването мощно зависи от степента на урбанизация на съответното обитаемо място. Чистотата на въздуха се утежнява надалеч по-малко в селата (15 на сто), до момента в който този дял обгръща 48 на 100 от жителите на огромните градове (57 % в София) и 36 на 100 - на дребните.

Въздушното замърсяване е по-силен дразнител за хората от по-високите подоходни групи, разясняват социолозите.

56 % от българите считат, че по-ниска цена на тока ще спре замърсяването на въздуха.

Според 39 на 100 позитивен резултат ще даде ограничението на автомобилния трафик. Доминира мнението, че казусът е разумно разследване от неналичието на дейна урбанистична политика, разясняват социолозите.

Помолени да посочат две ограничения, които биха съдействали най-вече за по-чист въздух в тяхното обитаемо място, интервюираните най-често показват по-ниска цена на електричеството (56 на сто), следвано от понижение на придвижването с коли (39 процента), прекъсване на пушек от индустриално произвеждане (23 процента), домашно отопление с газ (20 на сто).

Централното топлоснабдяване, газификацията и електрическото отопление понижават потребността от отопление с дърва и въглища.

Отговорите мощно зависят от съответната обстановка в обитаемо място. В групата, при която доминира оценката за по-силно замърсяване през последните години, казусът с колите мощно се приближава до този с цената на електричеството (съответно 50 и 53 на сто). Това подсказва, че най-силно настоящият фактор през последните години е все по-силната доминация на персоналния автомобил над публичния превоз, считат от " Афис ".

От относително чист в мащабите на континента въздух в огромните градове, градска България е достигнала до върхове по замърсеност и породена от това смъртност в Европейски Съюз заради повсеместен отвод от дейна урбанистична политика, е обобщението на социолозите от " Афис ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР