Градовете Пловдив, Белград, Задар и Клуж бяха утвърдени да са

...
Градовете Пловдив, Белград, Задар и Клуж бяха утвърдени да са
Коментари Харесай

Пловдив, Белград, Задар и Клуж са домакини на ЕвроВолей 2021

Градовете Пловдив, Белград, Задар и Клуж бяха одобрени да са домакини на Европейското състезание за дами от 18 август до 4 септември, заяви CEV. На него ще вземат участие 24-те най-хубави тима на Стария континент. Четирите страни домакини - България, Сърбия, Хърватия и Румъния, ще се опитат да повторят и даже да подобрят триумфа на предходния шампионат, признат от Турция, Полша, Унгария и Словакия.

Сърбия пази купата си и Белград ще бъде същинско " горещо място " на Европейското. През 2011 година там тимът завоюва първата си купа, а атмосферата беше впечатляваща. За трети път столицата ще одобри финали на европейско за дами след 1975 и 2011 година. Белград ще е хазаин на една група, 4 осминафинала, два 1/4-финала, два полуфинала, както и на мачовете за първо и трето място.

Пловдив е различен огромен волейболен " хъб " на Балканите. Оттам е Марица, който е нееднократен първенец и участник в Шампионската лига. България е била хазаин на европейски шампионати през 1950, 1981 и 2001 година, само че за първи път Пловдив има достойнството да бъде в центъра на събитията. Градът се оправи чудесно с " балона " по присъединяване на Марица в Шампионската лига и упованията са организацията да бъде на топ равнище. Пловдив ще е хазаин на една група, четири осминафинала и два четвъртфинала.

Хърватският Задар е ситуиран на морето и му следва доста мощно волейболно лято. Градът ще одобри квалификации за европейското за мъже през май, както и Челъндж купа за дами. Подобно на Пловдив в никакъв случай не е бил хазаин на толкоз огромни волейболни събития. През 2005 година Хърватия одобри европейското за дами, само че в Загреб и Пула. Във времената на някогашна Югославия градът беше един от домакините на европейското.

Клуж ще извърши фантазията на Румъния да върне огромния волейбол в страната, която за последно е приела шампионата през 1963 година. Заедно със Задар градът ще бъде хазаин на мачовете на една група от европейското.

" В прелестна взаимоотношения сме с четирите града, които са извънредно спортни ", сподели президентът на CEV Александър Боричич. " Новото издание на европейското състезание ще продължи традицията, която поставихме през 2019 година най-хубавите тимове да играят в невиждан брой страни, които ще подсигуряват същинско волейболно шоу. Искам да благодаря на националните федерации и страните за поддръжката и се надявам, че до старта пандемията ще е под надзор. И по този начин доста задгранични почитатели ще могат да пътуват до градовете и да се любуват на волейбол на най-високо равнище ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР