Град в североизточен Китай частично е блокиран и е прекъснал

...
Град в североизточен Китай частично е блокиран и е прекъснал
Коментари Харесай

Китай блокира 4-милионен град след установено огнище от 21 заразени

Град в североизточен Китай отчасти е блокиран и е прекъснал транспортните връзки след появяването на локален коронавирусен клъстер, който подхранва възходящите страхове от втора вълна от инфекции, оповестява Агенция Франс Прес.

Дзилин, с население над четири милиона души , спря с автобусни услуги в сряда и съобщи, че ще разреши на жителите да изоставен града единствено в случай че са тествали негативно за COVID-19 през последните 48 часа и завършат неизяснен интервал на " прецизна самоизолация ".

Всички кина, закрити фитнес зали, интернет кафенета и други затворени места за развлечение би трябвало неотложно да затворят , а аптеките би трябвало да регистрират всички продажби на тресчица и антивирусни медикаменти, се споделя в известие на локалната власт.

Градът се намира в провинция Дзилин, с население над 27 млн. души .
 Китай записва рекордните 7 инфектирани с COVID-19
Китай записва рекордните 7 инфектирани с COVID-19

Пекин следи пандемията

В края на почивните дни бе обявено за скупчване на инфекции в предградието на Шулан, като заместник-кметът на Дзилин предизвести в сряда, че обстановката е " извънредно тежка и комплицирана " и " има огромен риск от по-нататъшно разпространяване ".

Градът регистрира шест нови случая в сряда, всички свързани с клъстера Шулан, с което общият брой, свързани с локален перач, е 21 .

Предградието Шулан спря публичния превоз , както и влаковете, напускащи града в неделя. Град Дзилин, вторият по величина в провинция Дзилин, също приключи влаковите услуги от главната си жп гара в сряда сутринта, заяви държавният оператор CCTV.

Китай значително сложи вируса под надзор , само че бе на ръба към евентуална втора вълна, защото отстрани блокирането и рестриктивните мерки в цялата страна.

Появата на нови случаи в Ухан през последните дни, след седмици без инфекции, провокира акция за тестване на всички 11 милиона поданици в града, където COVID-19 се появи за първи път в края на предходната година.
 Китай тества всички 11 милиона поданици на Ухан
Китай тества всички 11 милиона поданици на Ухан

В рамките на 10 дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР