Град Тошковка в Луганска област е изцяло окупирана от руските

...
Град Тошковка в Луганска област е изцяло окупирана от руските
Коментари Харесай

Киев: Тошковка падна, следващата седмица ще е решаваща за съдбата на Северодонецк

Град Тошковка в Луганска област е напълно окупирана от съветските сили, които в този момент се пробват да пробият защитата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи пред телевизионните камери ръководителят на районната военна администрация на Луганска област Роман Власенко, представен от организация УНИАН.
„ Уличните боеве (в Северодонецк) не са спрели. Нашите момчета управляват развиването към Северодонецк, сателитните селища на града “, споделя той.
Според Власенко, в Северодонецк, индустриалната зона, както и жилищни здания наоколо до индустриалните зони са обстрелвани от съветската артилерия.
Той се съгласи със заключението на експертите от Института за проучване на войната, че тази седмица може да бъде решаваща, а боевете още по-интензивни.
По думите му всички запаси от персонален състав и техника от окупираните територии са съсредоточени на линията на бойните дейности.
„ Днес, по наша информация, Тошковка е изцяло окупирана от руснаците. Те се пробват да пробият отбраната на нашите сред Мирна котловина и Горни. Бяха спрени за малко, само че натискът продължава “, оповестява Власенко.
Той също по този начин акцентира, че през днешния ден в действителност цялата Луганска област (останала под контрола на Киев) е епицентърът на борбата сред въоръжените сили на Украйна и съветската войска.
„ Едни и същи мощни офанзиви има и в община Лисичанск, и в Горская, и в Попасна – по цялата линия от Николаевка до Тошковка и Устиновка “, означи той.
Както УНИАН заяви по-рано, на 20 юни заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр призна, че в региона на Северодонецк се водят решителни борби, защото руснаците възнамеряват да завладяват цялата област Луганск до 26 юни.
„ Сега без пресилване не престават решителните борби в региона на Северодонецк. И проектите на съперника са да доближи границите на Луганска област почти до 26 юни. Сега съветската войска е хвърлила на практика всичките си сили и средства, с цел да щурмува селищата наоколо”, означи тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР