Град Силистра ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник

...
Град Силистра ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник
Коментари Харесай

Силистра ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник“

Град Силистра ще бъде хазаин на осведомителната акция „ Бъди боец " на следващия ден, 9 октомври. На деянията ще участва началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов. Програмата планува от 16.00 ч. на площад „ Свобода " да стартира осведомителната борса за набиране на бойци и матроси. В нея ще бъдат показани Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, работа „ Военна полиция ", Националната гвардейска част, Централно военно окръжие. На място присъстващите ще могат да се срещнат с опциите, изискванията и периодите за кандидатстване и постъпване на работа в Българската войска.
В осведомителната борса ще вземат участие и представители на Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски " и на Висшето Военноморско учебно заведение (ВВМУ) „ Н. Й. Вапцаров ", които ще коментират изискванията за банкет и образование във висшите военни учебни заведения.

По същото време ще се организира и неподвижен показ на въоръжение, съоръжение и военна техника на Сухопътните войски, Специалните сили и работа „ Военна полиция " (на паркинга зад постройката на общината).

Военнослужещи от Специалните сили ще показват дейности по неутрализиране на терористи и добиване на пленник, както и военни ръкопашни техники, част от физическата и психическа подготовка в хода на тяхната работа.

От 18.30 ч. в Драматичния спектакъл на Силистра стартира концертът на Представителния отбор на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Участие ще вземат и локалните реализатори - гайдарски групи „ Школа Великов " и „ Чавдарчета " ; вокална групировка „ До ре ми " и фолклорен отбор „ Добруджа ". Събитието се осъществя с общителното подпомагане на Община Силистра.

Входът е свободен!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР