Град Шебекино в Белгородска област е бил обстрелян от системи

...
Град Шебекино в Белгородска област е бил обстрелян от системи
Коментари Харесай

Обстрелите на Шебекино продължават, отрича се нахлуване на диверсионни групи

Град Шебекино в Белгородска област е бил обстрелян от системи за залпов огън " Град " , заяви губернаторът на региона Вячеслав Гладков, представен от съветската работа на Би Би Си.

" След директно попадение на снаряди гори постройката на общежитието, опустошения има и в административна постройка ", написа той. Кадри от Шебекино, където " след украински обстрел гори общежитие ", разгласява държавната организация РИА Новости. Според Гладков " в града няма електричество ".

Освен това губернаторът твърди, че информацията, която се появи по-рано в канали в " Телеграм " за починали и ранени вследствие на обстрел на рейса " не се удостоверява нито от ръководителя на региона, нито от екипа на Бърза помощ, прегледал рейса - той е бил празен. "

Украйна към момента не е коментирала изказването на съветските управляващи.

Оперативният щаб в Белгородска област заяви, че обстановката в градския Шебекински регион е " тежка ", само че изрично отхвърли по-ранни известия за ново навлизане на диверсионни групи . По-рано това бе обявено от съветски провоенни телеграм канали. Освен това имаше клюки, че " танкове пробиват " през границата с Украйна.
 Отново обстрели по Белгородска област, губернаторът й зове за завладяването на Харков
Отново обстрели по Белгородска област, губернаторът й зове за завладяването на Харков

Кремъл не разяснява това изказване

В четвъртък сутринта " две мотострелкови роти, подсилени с танкове, са се пробвали да нахлуят на територията на Руската федерация в региона на селището Новая Таволжанка и интернационалния авто граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Шебекино ", твърди съветското Министерство на защитата.

В известието на военното ведомство се показва още, че съветските военни са " отбили три офанзиви " и са унищожили бойната машина на реактивната система за залпов огън " Град " .

Украйна към момента не е коментирала изказването на съветското министерство на защитата.

Тази заран Руският доброволчески корпус (РДК) и легионът " Свобода на Русия " оповестиха ново нахлуване в Белгородска област . Някои съветски коментатори, даже опозиционни, показват подозрения в самото битие на легион " Свобода на Русия ".

Губернаторът Вячеслав Гладков в друга обява в канала си в " Телеграм " също съобщи, че " на територията на Белгородска област не е имало и няма врагове ".

" Въоръжените сили, граничната защита, Федералната работа за сигурност, Националната армия са на място. Но има масиран обстрел ", споделя губернаторът. По-рано той писа за втори масиран обстрел на град Шебекино за два дни и осем ранени.

Украинските управляващи не разясняват обстановката на границата с Белгородска област, Би би Си не може навреме да ревизира формалните изказвания.
 Пореден обстрел на град в Белгородска област - изтеглят децата
Пореден обстрел на град в Белгородска област - изтеглят децата

Шебекино е единствено на няколко километра от границата с Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР