Град Комотини и другите места, които днес турският президент ще

...
Град Комотини и другите места, които днес турският президент ще
Коментари Харесай

Продължава визитата на турския президент Ердоган в Гърция

Град Комотини и другите места, които през днешния ден турският президент ще посети като част от програмата си в Гърция, са към този момент под цялостна полицейска защита. Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне с мюсюлманското малцинство в Западна Тракия.

Властите се опасяват от провокация, която може да взриви обтегнатите връзки сред Атина и Анкара във връзка с мюсюлманското малцинство в гръцка Тракия. Днес Ердоган ще се срещне с представители на локалната власт и религиозни деятели в района, ще посети и турската дипломатическа задача. В Комотини се появиха плакати на турския президент с надпис " Нежелан ", а 22 локални организации, най-вече на кипърски студенти и гръцки изселници от Турция, оповестиха, че ще стачкуват през днешния ден.

Турската делегация ще взе участие в обичайна петъчна молитва в историческия храм " Старата джамия " в Комотини. Вчера турският президент изрази противоречие в Атина, че имамът в Тракия се назначава от страната, а не се избира от вярващите.

Днешните издания на гръцките медии в мненията си за срещите на Ердоган слагат акцент върху опитите на Анкара за проверка на Лозанския кротичък контракт, само че правят оценка визитата като доближаване в гръцко-турските връзки. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР