Град Гоце Делчев загуби последният си анестезиолог. С какво ще

...
Град Гоце Делчев загуби последният си анестезиолог. С какво ще
Коментари Харесай

Близки и приятели с разказ за д-р Милан Първанов, който не пребори коронавируса

Град Гоце Делчев загуби последният си анестезиолог. С какво ще бъде запомнен доктор Милан Първанов, който не съумя да се пребори с COVID-19, описаха неговите близки и сътрудници пред БТВ.

Д- р Милан Първанов отдава живота си на болничното заведение и пациентите. До последно лекувал, преди да усети признаците на вируса.

"От едната операционна тича в другата, само че в никакъв случай не е отказал. Винаги е бил изнемощял, само че все пак в никакъв случай от него не сме чули „ Не, не мога да дойда “ или „ Няма да дойда “. В последния ден, в който работехме, той към този момент споделя: „ Не устоявам към този момент, доста се усещам изнемощял “ и по-късно към този момент разбрах, че е отпътувал за София “, споделя доктор Мария Герова, завеждащ АГО в МБАЛ "Иван Скендеров ", Гоце Делчев.

"Той беше индивидът болница и желая да ви кажа, че освен ние като сътрудници, само че и цялото общество скърби, страда. Това е извънредно огромна загуба за всички нас и за всички хора “, споделя Надежда Костова, старша сестра в родилното поделение на болничното заведение.

"Загубихме един необикновен сътрудник, човек и доктор - голяма загуба за всички нас, за всички поданици на Гоце Делчев, за четирите общини, които обслужва болничното заведение, просто необикновен човек и доктор “, споделя доктор Ангел Тонгов.

Гоце Делчев е в потрес от загубата на лекаря и индивида Милан Първанов. А в интернет всеки изля душата си. След гибелта на анестезиолога и завеждащ отделението по реанимация, болничното заведение е изправена пред предизвикването да откри лекари, които да го заместят. В тази болница броят на инфектираните с COVID-19 е съвсем неизменен в последните месеци- по към 40 кревати са непрекъснато заети.

"Аз изгубих преди всичко другар, сътрудник, с който 29 години с малко спиране работих един до друг, с него стартира моят професионален път. Той ме е учил дружно с тогавашния шеф на поделение. Загубата за мен е доста огромна “, показа доктор Мария Радойкова в студиото на „ Тази събота “.

"Той се опасяваше за себе си и за фамилията си, само че беше безотказен “, зави Радойкова, която означи, че умрелият доктор Първанов е съветвал по тяхна молба непрекъснато сътрудниците си от инфекциозно поделение и е успявал да балансира „ страхът за личното здраве и високият професионализъм “.

Съпругата на доктор Първанов - доктор Ерменкова, също е инфектирана с ковид, сега физически се усеща добре, само че прочувствено е изтощена, описа доктор Радойкова, която приказва постоянно със брачната половинка на умрелия си сътрудник.

"Трудно се продължава след подобен удар. Взех своето решение да напусна болничното заведение в Гоце Делчев “, разкри доктор Радойкова, която показа, че е била на краткотраен контракт в лечебното заведение и е отишла там по молба на доктор Първанов.

Лекарката е безапелационна, че водещата причина не е страхът за нейното здраве, тъй като продължава да работи в Югозападната болница в Петрич, където също има заболели от ковид, само че е мъчно да преживее прочувствената загуба на своя другар и сътрудник.

Болниците са изправени пред огромна кадрови проблем, който се е изострил с пандемията от ковид, по тази причина може би е добре да се трансформират разпоредбите за лекарите специализанти, счита доктор Радойкова. Като добър образец тя даде политиката на община Петрич, която подкрепя студенти по медицина сред първата и шестата година от тяхната специализация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР