Град – достоен за живеене! Това искат пловдивчани, обединени от

...
Град – достоен за живеене! Това искат пловдивчани, обединени от
Коментари Харесай

Движението “Браво, Пловдив“ събра 400 ентусиасти за 100 дни

Град – заслужен за живеене! Това желаят пловдивчани, обединени от концепцията „ Браво, Пловдив ”. Над 400 доброволци се събраха нощес на събитието, проведено от сдружението след 100 дни дейна активност. Основателите му направиха къса ретроспекция на акциите,  проведени в града през последните месеци. „ Много неща наподобяват  невъзможни, до момента в който не станат! Ние сме запалянковци, които имаме вяра, че смяната зависи от всеки от нас и го демонстрираме с дейностите си ”, сподели един от създателите на движението  Веселин Костов. Той е потомствен пловдивчани, който е живял дълги години в Белгия, само че има вяра в капацитета на града и хората, които живеят в него. Убеден е, че БРАВО е концепция, към която общ език биха намерили хора, с разнообразни убеждения. Действително в „ ETRA HALL ”, където се организира събитието, имаше представители с разнообразни политически убеждения, някои и с политически кариери, само че явно заинтригувани от концепциите.
Прочетете още


Най-активните участници в придвижването – Яна Димитрова, Стефан Чочков, Ерол Садъков и Светослав Енчев описаха за  миналите начинания. За 100 дни със лични средства и материали, дарени от пловдивски компании, доброволците са запълнили десетки дупки в Пловдив, възстановили са 5 спортни площадки, на които са сложили 8 нови баскетболни коша, 6 футболни порти, 4 пейки, 5 маси за шах и други игри. Монтирани са над 200 табели на инвалидни места, занемарената алея на Младежкия рид бе асфалтирана. Сдружението е помогнало на няколко души в неравностойно състояние, като е оборудвало домовете им с домашен електроуреди.

„ Повечето от нас работят в разнообразни частни компании, хора с разнообразни специалности, обединени от желанието да видят Пловдив с европейски тип. И до момента в който мечтаят, да вземем за пример, да се разхождат с децата край социализираната река Марица, съумяват да ремонтират досадните дупки на някоя пловдивска улица, да възстановят някоя площадка или да оказват помощ на човек, изпаднал в потребност ” описа Веселин Костов.



Той показа и част от идващите начинания на „ Браво, Пловдив! ” 

На 6 септември, на празника на града „ Браво, Пловдив ” провежда огромен детски състезателен празник в парк „ Рибница ”. Известни спортисти и музиканти ще провеждат разнообразни игри за малчуганите, тъй като е значимо децата ни да прекарват повече време на открито и да спортуват постоянно.

В развой на подготовка е и АРТ МАРАТОН, който ще започва на 10 септември и ще продължи две седмици. Две огромни изложения ще съберат в едно минало, настояще и бъдеще в изобразителното изкуство, а пространствата ще събират разнородни по темперамент събития  за всевъзможни възрасти – изобразяване с вино, класове по изобразително изкуство за дребни и огромни с водещи авторитетни пловдивски художници, занимания навън, прожекции на филми, срещи и беседи за изкуството в другите му интервали, четения, музика, рисунки за деца.

През октомври следва засаждане на 500 дървета в един от регионите на Пловдив.











 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР