Грабежи опустошиха мексиканския град Акапулко, след като морският курорт ,

...
Грабежи опустошиха мексиканския град Акапулко, след като морският курорт ,
Коментари Харесай

Акапулко беше опустошен от грабежи след урагана Отис

Грабежи опустошиха мексиканския град Акапулко, откакто морският курорт, който да си набират храна и вода , оповестява " Ройтерс ".

Отис връхлетя Акапулко с ветрове от 266 км в час рано в сряда, наводни града, откъсна покриви от домове, магазини и хотели, потопи транспортни средства и прекъсна връзките, както и пътните и въздушните връзки. Бурята от пета степен породи опустошене на стойност милиарди долари . Над 8000 членове на въоръжените сили бяха изпратени да оказват помощ на засегнатия град да се възвърне.

" В момента парите не са ни от изгода, тъй като няма какво да купим, всичко е разграбено ", разяснява 57-годишният гражданин на Акапулко Родолфо Вилагомес. В четвъртък вечерта хората започнаха да изземат артикули, в това число храна, вода и тоалетна хартия от магазините. " Дойдохме да вземем храна, тъй като нямаме ", сподели жена пред " Ройтерс ". Рафтовете по сумермаркетите по града са празни.

" Имаше грабежи на някои места, тъй като имаше изключителна обстановка ", разгласи президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор в петък, като прикани жителите да не се възползват от обстановката.

На други места битови боклуци бяха разпръснати измежду разрушени шезлонги, обезобразени дървета и разрушените домове.

По време на постоянна конференция, Лопес Обрадор заяви, че държавното управление ще помогне на 900 000-те поданици на града в южния щат Гереро . Според доста поданици обаче помощта е незадоволителна.

" Всички магазини са затворени или унищожени ", сподели Раул Бусто Рамирес, 76-годишен инженер, който работи на летището в Акапулко. По думите му казусът идва от това, че банкоматите не работят, поради което хората са останали без пари.

Според държавното управление четирима души са в неопределеност . Някои длъжностни лица показват частно угриженост, че броят на жертвите ще нарасне.
 Ураганът Лидия удари тихоокеанското крайбрежие на Мексико
Ураганът Лидия удари тихоокеанското крайбрежие на Мексико

Поривите напразно доближиха 220 км/ч
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР