Говорителят на служебното правителство Антон Кутев е разбрал защо ММА

...
Говорителят на служебното правителство Антон Кутев е разбрал защо ММА
Коментари Харесай

Защо ММА бойците се занимават с политика и защо са нападани

Говорителят на служебното държавно управление Антон Кутев е схванал за какво ММА бойците се занимават с политика: " Защото печелят повече от нея, в сравнение с от спорт. "

В студиото на Нова телевизия Кутев влезе в конфликт със Станислав Недков - Стъки, ръководител точно на тази федерация, който обаче е пладнешки, че нападките против него са предизвикани от обстоятелството, че е бил повдигнат за президент. След гостуването си в студиото Стъки се опита да прекъсне и Антон Кутев.

" Крайно време е да скъсаме с този метод на ръководство. Аз съм се заел с тази страна. Никога няма да имаме финалист на " Тур дьо Франс ", тъй като федерацията по колоездене получава доста по-малко пари от тази по ММА ", изясни Антон Кутев във връзка разкритията, направени през вчерашния ден за стратегиите в спортното министерство. По думите на Кутев това са пари, давани за предварителна защита на зависимости, само че въобще не е свършена никаква работа. " Това е единственият проблем. Начинът, по който са били провеждани тези състезания, е безусловно неплатежоспособен ", добави Кутев.
 Критериите за програмата за предварителна защита били писани от първото служебно държавно управление на Радев
Критериите за програмата за предварителна защита били писани от първото служебно държавно управление на Радев

Красен Кралев е безапелационен, че по самата стратегия се работи по правила и транспарантно

Федерацията по ММА, ръководена от Стъки, е получила над 1 млн. лева

Според шефа й обаче парите са единствено 220 хиляди, с които са обхванати 2500 младежи, с които работят инструктори и лектори в 6 града. Кутев добави, че с изключение на по програмата за предварителна защита, федерацията е взимала годишно и по 180 хиляди лв., а е получавала и средства по други стратегии.

" За Федерацията не остава нищо, а всичко бива раздадено на младежите ", сподели още Недков.

Цифрите, които изнесе Недков: През 2017 година Българската федерация по ММА получава 31 348 лева - 1,3% от общата сума по програмата. През 2018 година - 34 890 лева, а през 2019 година федерацията няма финансиране. През 2020 година сумата е 39 953лв. или 1,7% от общите средства по програмата. Парите за 5 години били 220 хиляди лева За 2021 година финансирането било 118 хиляди лева или 2,3% от средствата по програмата.

" Нападките против мен започнаха след издигането на кандидатурата ми за президент. Тогава стартира и полицейската принуда. Изнасят се и лъжливи, манипулативни данни ", уверен е Станислав Недков.
 Четири идентични Неправителствени организации си делили парите за предварителна защита измежду младежите
Четири идентични Неправителствени организации си делили парите за предварителна защита измежду младежите

Превенция на опиатите и хазарта е осъществявана от например федерацията по ММА и състезателен клуб ИПОН

Той добави, че федерацията по ММА не е била утвърдена по ред стратегии, по които е кандидатствала.

Според него служебният министър на спорта се намирал в спор на ползи. Той бил министър на спорта и началник на федерация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР