Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова призова страните от

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова призова страните от
Коментари Харесай

Москва препоръча на ЕС да не търси вина за мигрантската криза в Кремъл

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова прикани страните от Европейски Съюз, които упрекват Русия за обстановката с мигрантите, първо да потърсят повода за тази рецесия в своята миграционна политика и геополитически упоритости, съобщи ТАСС.

Захарова разяснява изказването на шведския министър на защитата Петер Хултквист по отношение на присъединяване на Русия в миграционната рецесия на границата на Беларус и Литва.

По думите ѝ, " това не е първата намерено русофобска офанзива от шведския министър на защитата, която няма нищо общо с действителността ".

" Истинската цел на такива неоснователни обвинявания е да изкривят действителността и още веднъж да посочат Русия като отговорна за проблемите на Европейския съюз, към които тя няма нищо общо, сподели тя в коментара си.

В същото време, Захарова обърна внимание на обстоятелството, че " обстановката с мигрантите, които се пробват да получат леговище в Европейски Съюз, в действителност е притеснителна ".

Говорителят напомни, че " съгласно Европейската организация за гранична и брегова защита Frontex, в последно време са регистрирани към 20 груби нарушавания на главните човешки права от литовските гранични чиновници.

" Вместо да насочва неуместни обвинявания против страната ни, Европейският съюз би трябвало да напомни първопричините за проблемите, свързани с миграцията ", уточни Захарова. Можем да забележим пагубните последствия от обстановката в Афганистан. "

Както означи дипломатът, съветската страна " се надява, че Европейски Съюз ще откри сили да трезво оцени протичащото се и да организира виновна миграционна политика в сходство с интернационалните си отговорности ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР