Говорителят на полка Азов капитан Святослав Паламар (Калина) се е

...
Говорителят на полка Азов капитан Святослав Паламар (Калина) се е
Коментари Харесай

Предаде се един от главатарите на полка Азов - Святослав Паламар

Говорителят на полка " Азов " капитан Святослав Паламар (Калина) се е предал нощес, оповестяват военни репортери от Мариупол. Калина, който се прочу със своите включвания онлайн от катакомбите на " Азовстал " и апелите си към света да помогне на обсадените националисти, е излязъл отдолу под руините на комбината към 21 ч в сряда.

По необичайно стичане на събитията Паламар се е предал на военните от взвода " Люгер " на батальона " Восток " на силите на ДНР, които при започване на март се сражаваха в продължение на 17 дни в цялостно обграждане в 9-етажен жилищен блок в покрайнините на Мариуполя. Те бяха снабдявани с продоволстия и боеприпаси по въже, опънато сред блоковете благодарение на дрон.

Когато националистите от " Азов " схванаха, че няма да могат да ги изтикат от позициите, а по фланговете идват подкрепления, те се отдръпнаха в " Азовстал "

И навръх тези бойци, които 17 дни пиеха вода от тоалетните чинии и бойлерите, се съобщи " азовският " прессекретар Калина, който през последните седмици не спираше да облъчва света с апели да помогне на обсадените нацисти, написа кореспондентът на " Комсомолская истина ".

" Той не беше разстрелян на място. Всички схващат, че той надали е виновен за нещо. Дори един от командирите на " Азов ", който взе участие в договарянията за предаването в плен, показа буквално пред кореспондента на КП: " Калина нищо не е командвал, той нямаше подчинени му хора, просто говореше това, което му заповядваха ". "

А ръководителят на ДНР Денис Пушилин съобщи, че към утрото на 19 май са се предали над половината от украинските националисти от " Азовстал " са се предали. Ранените са откарани в болница, а останалите са откарани в следствен изолатор на територията на ДНР, където към този момент са били посетени от чиновници на Международния комитет на Червения кръст, които са ревизирали изискванията, при които те са сложени.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР