Говорителят на НАТО Бауер каза, че алиансът отказва да спазва

...
Говорителят на НАТО Бауер каза, че алиансът отказва да спазва
Коментари Харесай

НАТО отказа да изпълни клаузите на споразумението с Русия

Говорителят на НАТО Бауер сподели, че алиансът отхвърля да съблюдава съглашението с Русия

Северноатлантическият алианс отхвърля да се съобрази с наредбите на Основополагащия акт НАТО-Русия от 1997 година Това заяви ръководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер, оповестява Financial Times.

Бауер означи, че договорът " няма да ограничи " алианса в осъществяването на проектите му. „ В момента общото мнение на политическо равнище е, че ние не убиваме съглашението, само че това няма да ни попречи да предприемем нужните дейности от наша страна “, сподели военният водач.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че западните страни би трябвало да се откажат от основаването на военни обекти на територията на страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Той означи, че е значимо военните качества и инфраструктура на НАТО да бъдат върнати в положението от 1997 година, когато беше подписан Основополагащият акт Русия-НАТО.

Един от главните моменти на акта е отводът на НАТО да разположи нуклеарни оръжия на територията на страните, които ще влязат в алианса след подписването на акта, както и отводът да се изградят места за предпазване на нуклеарни оръжия на територията на тези страни. Освен това, съгласно съглашението, Русия и НАТО отхвърлят да разположат обилни количества оръжия по границите си.

Превод: ПИ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР