Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че твърденията, че Русия

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че твърденията, че Русия
Коментари Харесай

Песков: Глупаво е да ни винят за атака срещу Северен поток, който не е в интерес на САЩ - Икономика

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че изказванията, че Русия по някакъв метод стои зад възможна офанзива против газопроводите " Северен поток ", са глупави, добавяйки, че Съединени американски щати са се противопоставяли на тръбопроводите и че техните компании са създали огромни облаги, доставяйки газ за Европа, съобщи Ройтерс.

Говорейки пред кореспонденти, Песков сподели, че е доста евентуално някой да упрекна Русия в причиняването на вреди по газопровода, само че той назова сходни изказвания " предвидимо глупави " и в това време прикани интернационалната общественост първо да намерения кой ще осъществя облага от саботажа на газопровода.

Той означи, че Кремъл вижда, че Съединени американски щати печелят от обстоятелството, че техните компании доставят на Европа газ след прекъсването на тръбопровода " Северен поток " по-рано този месец.

Запитан за изказванията, че Русия може да стои зад възможната офанзива, Песков сподели: " Това е много предсказуемо и също предвидимо неуместно ".

" Това е огромен проблем за нас, тъй като, първо, и двете линии на " Северен поток 2 " са цялостни с газ – цялата система е подготвена да изпомпва газ, а газът е доста безценен... Сега газът излетява във въздуха. Заинтересувани ли сме от това? Не, не сме заинтересувани, ние загубихме маршрут за доставки на газ за Европа ", сподели Песков.

Ситуацията изисква разговор, който съгласно представителя на Кремъл липсва сега, и Москва ще упорства представители на " Газпром " да вземат участие в следствието на газовите течове в Балтийско море. Освен това Песков акцентира, че наблюдателните екипи от Швеция и Дания би трябвало да са видели кой се е доближил до газопровода, защото това не би могло да се случи по различен метод.

Ройтерс отбелязва, че Европа проверява това, което Германия, Дания и Швеция дефинираха като актове на " саботажи ", които са предизвикали огромни приключвания на природен газ в Балтийско море от двата съветски газопровода " Северен поток 1 и 2 ", които са в центъра на енергийния спор.

" Виждаме големите облаги на американските снабдители на полутечен природен газ, които неведнъж усилиха доставките си за европейския континент. Те са доста, доста заинтригувани да получат своите супер, супер облаги ", означи пред репортерите Дмитрий Песков.

Съединените щати възнамеряват да доставят минимум 15 милиарда кубически метра полутечен природен газ (LNG) на пазарите на Европейския съюз тази година, до момента в който Европа се пробва да се откаже от доставките на съветски газ.

Русия, която понижи доставките на синьото гиров за Европа, откакто Западът ѝ наложи наказания поради военната интервенция на Москва в Украйна, уточни, че е вероятен бойкот и че приключването подкопава енергийната сигурност на континента.

" Преди да отправим каквито и да било искания, би трябвало да изчакаме следствието на тези разкъсвания на газопроводите, дали е имало гърмеж или не “, сподели Песков. Информация за случая може да се чака от Дания и Швеция, сподели той.

Във вторник операторът на газовата мрежа " Северен поток " - Nord Stream AG съобщи, че три от четирите офшорни линии на газопроводната система са претърпели " невиждани " вреди единствено в границите на един ден. Трябва да се има поради, че всички тръбопроводи на " Северен поток " не доставяха газ за Европа досега на случая. " Северен поток 1 " заяви за забележителен спад на налягането, породен от приключването на газ по двете линии на газопровода, до момента в който " Северен поток 2 " заяви, че в понеделник е регистриран внезапен спад на налягането в линия А.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР