Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руският президент е

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руският президент е
Коментари Харесай

След изявлението на Байдън: Путин е „отворен за контакти“?

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съветският президент е „ отворен за диалози,но отводът на Съединени американски щати да се признаят анексираните украински територии за съветски основава спънки за намирането на евентуален компромис “.

По негови думи Путин „ остава отворен “ за контакти, само че най-предпочитанията път за реализиране на ползите е посредством мирни и дипломатически средства.

" Съединени американски щати не престават да не признават новите територии в състава на Руската федерация и, несъмнено, това значително усложнява намирането на някаква взаимна основа, на благоприятни условия за съвместен разговор ", сподели още представителят на Кремъл, представен от Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че в четвъртъкамериканският президент Джо Байдън съобщи, че е подготвен да беседва с Путин, в случай че той търси метод за преустановяване на войната, само че съгласно него към този момент съветският му сътрудник не е посочил сходен блян.

„ Русия не е подготвена за договаряния със Съединени американски щати, в случай че за тяхно изискване се слага " изтеглянето от Украйна “, съобщи Песков в отговор на изказването на американския президент.

Песков добави, че точно Путин преди началото на войната в Украйна " се е опитал да инициира договаряния въз основа на квалифицираните от Русия проектодокументи (за гаранциите за сигурността на Русия) и със Съединени американски щати, и с НАТО, и с ОССЕ ", само че тогава " тази самодейност не е срещнала взаимно схващане ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР