Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия е в

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия е в
Коментари Харесай

Песков: Специалната военна операция се превърна във война, Русия е в състояние на война

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия е " в положение на война " и увери, че " главното нещо " за страната е да окупира териториите на четири украински района, които в този момент се управляват от Украйна, чието анексиране Москва разгласи по-рано.
Официално президентът Владимир Путин и други държавни чиновници назовават ​​руската инвазия в Украйна „ специфична военна интервенция “, а за това, че я дефинират като „ война “, бяха санкционирани хора по по този начин наречената публикация за дискредитация на армията. Песков обаче в изявление за „ Аргументи и обстоятелства “ съобщи: „ Да, това стартира като специфична военна интервенция, само че незабавно откакто тази формация се образува там, когато груповият Запад стана участник в това на страната на Украйна, за нас това към този момент се трансформира във война. Аз съм в Убеден съм в това. " Той също по този начин добави, че всички съветски жители би трябвало да знаят това „ за тяхната вътрешна готовност “. Песков не посочи дали приказва от свое име или от името на Владимир Путин.
Песков обаче се базира на Путин, обосновавайки нуждата от окупиране на цялата територия на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области. Според него в този момент тя е „ окупирана от киевския режим “. Песков сподели още, че Русия „ не може да допусне съществуването на страна по границите си “, която се стреми да „ отнеме Крим “, т.е. да възвърне териториалната му целокупност в интернационално приети граници.
В същото изявление Песков сподели, че Русия „ не приветства “ съветски жители, които са отпътували в чужбина, които „ са заели позицията на зложелател на страната си “, и в случай че се бият против съветските войски с оръжие в ръце, ще да бъдат „ унищожени “. Тук той повтори думите на Путин, който сподели, че " предателите " ще бъдат убивани, макар че в Русия няма смъртно наказване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР