Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново заяви, че Русия ще

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново заяви, че Русия ще
Коментари Харесай

Песков отново заплаши, че Русия няма да продава нефт и газ на държавите, приели ценови таван

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков още веднъж съобщи, че Русия ще спре да продава петрол и природен газ на страните, които възприемат планувания от Европейски Съюз и Г-7 ценови таван върху съветския петрол. Пред съветската държавна телевизия обаче той уточни, че позицията Москва е такава " към този момент ".

" Засега изхождаме от заявката на президента Путин, че с такива страни няма да търгуваме с петрол и нефтени артикули. С газ също. Засега позицията ни е такава. Но в този момент чуваме да се приказва за разнообразни числа, с прекалено много нюанси, които би трябвало да отчетем. Затова поради тази линия, открита от президента, бъдете уверени, че във всеки случай никой у нас няма да се простреля самичък в крайници. " - сподели представителят.

Европейският съюз възнамерява да вкара оптималната цена за съветския нефт от 5 декември, тъй че да ограничи приходите, които Москва употребява, с цел да финансира войната против Украйна.

Засега обаче измежду страните от съюза няма единение за равнището на този таван. Лансираната цена от 65-70 $ за барел подхожда на настоящата цена на съветския вид Уралс, а съгласно Полша и други страни всяка цена над 30-40 $ за барел подсигурява на Русия прекомерно високи облаги.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР