Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли твърденията, че алармистът Джулиан

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли твърденията, че алармистът Джулиан
Коментари Харесай

Русия отрича връзки с Асандж, това били конспиративни теории

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли изказванията, че алармистът Джулиан Асандж е подкрепян от Русия, като съгласно него това били " теории на конспирацията ".

Според Песков Асандж бил " самостоятелен източник на информация ", преследван за работата си от държавни артисти, нарушаващи свободата на словото.

Алармистът и някогашен хакер беше задържан през вчерашния ден в Лондон по издадени претенции за арест от английските и американските управляващи. Ако бъде наказан, той може да лежи до 5 години в пандиза.

Асандж сътвори WikiLeaks, интернет платформа, която разгласява секрети и класифицирани документи и информация. Вашингтон желае неговата екстрадиция за проникването в компютри на американското държавно управление и сдобиването с класифицирана информация.

Сред изтеклата информация, оповестена на платформата му, бяха документи за военните интервенции на Съединени американски щати в Ирак и Афганистан, дипломатически телеграми на Държавния департамент, имейли на Националния комитет на Демократическата партия по време на първичните президентски избори в Съединени американски щати през 2016 година и други Демократическата партия съобщи, че проникването в сървърите им е направено в съдействие с Русия, което Асандж отхвърли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР