Говорителят на ЕС Петер Стано заяви, че продължаването на диалога

...
Говорителят на ЕС Петер Стано заяви, че продължаването на диалога
Коментари Харесай

Стано: Мерките срещу Косово ще бъдат премахнати, когато има достатъчно положителни стъпки

Говорителят на Европейски Съюз Петер Стано съобщи, че продължаването на разговора сред Белград и Прищина на високо равнище е допустимо когато и да е, оповестява Танюг.

Той акцентира, че няколко дни по-рано ще бъде оповестено дали има среща на високо равнище сред косовския министър председател Албин Курти и сръбския президент Александър Вучич.

По думите му работата по разговора сред Белград и Прищина продължава с акцент върху осъществяването на контрактуваното в Брюксел и Охрид предходната година и оцени, че съглашението сред двете страни за режим на регистрационни номера без стикер е съответно доказателство че напредъкът е вероятен, в случай че има задоволително „ благосклонност “.

„ Надяваме се, че това ще продължи и след образуването на новото държавно управление на Сърбия. Ние ще продължим да работим и да се ангажираме с сътрудници, с цел да им помогнем, тъй като това не е наша задача, това е задача на тях да изпълнят всичко, което беше контрактувано. Това беше обвързващо съглашение и държавите-членки на Европейски Съюз, институциите на Европейски Съюз чакат и двете страни да продължат да работят по него допустимо най-скоро. Няма време за губене ", сподели Стано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР