Говорителят на двата служебни кабинета на Стефан Янев - Антон

...
Говорителят на двата служебни кабинета на Стефан Янев - Антон
Коментари Харесай

Антон Кутев напусна Националния съвет на БСП

Говорителят на двата служебни кабинета на Стефан Янев - Антон Кутев напусна Националния съвет на Българска социалистическа партия, поради задълбочаващи се разлики " с тясното политическо управление ". Това заяви самият той с пост във фейсбук. Той отбелязва, че решението, което е взел е тежко, само че не желае повече да взе участие в " профанизирането на лявата идеология ". Ето какво гласи цялото известие на Кутев.

" Уважаеми приятели, сътрудници и другари, през днешния ден напуснах Националния съвет на Българска социалистическа партия.

След близо две десетилетия, в които бях избиран в този извънредно значим за мен публичен орган, през днешния ден, заради задълбочаващите се политически разлики с тясното политическо управление на партията, се постанова да го напусна. Поводът за това тежко за мен решение е, че не желая да вземам участие нито в разразилите се лични “чистки ” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме очевидци през последните години. Имам разлики, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, считам, че модерните политически технологии са основни за триумфа на всяка политическа групировка, а управлението на Българска социалистическа партия с всяка последваща своя стъпка се отдалечава от модерността. Партията за мен е единение на идейни съидейници, а безскрупулното премахване и омаскаряване на партийните съперници е процедура от от дълго време минали времена, за които историята към този момент нееднозначно се е произнесла. Сегашното тясно управление на партията от ден на ден се отдалечава, както от актуалните европейски лявоцентристки формати, по този начин и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР