Говорителката на руското външното министерство Мария Захарова каза днес, че

...
Говорителката на руското външното министерство Мария Захарова каза днес, че
Коментари Харесай

Захарова призна: Представители на САЩ и Русия имат контакти от време на време

Говорителката на съветското външното министерство Мария Захарова сподели през днешния ден, че представители на Съединени американски щати и Русия имат контакти " понякога ", съобщи Ройтерс.

Тя разясни, че контактите са сред държавни организации, без да прецизира кои тъкмо, само че акцентира, че нейното ведомство не взе участие в тях. Захарова удостовери, че скоро ще има руско-американски съвещания по отношение на ориста на контракта " Нов старт " (за понижаване на стратегическите нуклеарни оръжия) - единственият останал контракт сред двете страни за надзор върху нуклеарните оръжия.

Пред кореспонденти говорителката на дипломатическото ведомство в Москва се оплака, че към този момент няма прогрес по въпроса за облекчаването на износа на зърно и изкуствени торове от Русия през Черно море, което е част от покупко-продажбите за експорт на храни - украински и съветски - през черноморските пристанища. По думите ѝ Съединени американски щати и Европейски Съюз пречат на съветския експорт и не е ясно дали Москва ще се съгласи с удължение на периода на самодейността, който изтича на 19 ноември.

Русия споделя, че износът на нейно зърно и торове, макар че тези артикули не са предмет на западните наказания, е на процедура блокиран, тъй като глобите засягат застраховки, достъп до пристанища и други значими логистични детайли. На 29 октомври Русия сподели, че замразява присъединяване си в зърнените покупко-продажби, като упрекна Украйна за офанзива с дрон против съветския Черноморски флот. Но четири дни по-късно тя анулира решението си след намесата на президента на Турция, напомни Ройтерс.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР