Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че смята,

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че смята,
Коментари Харесай

Русия отсече: пресконференцията на Байдън беше постановка

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разгласи, че счита, че първата конференция на американския президент Джо Байдън е била " режисура ", като добави, че инструментите за връзка на американското държавно управление с кореспонденти предизвиквали безпокойствие.

" Струва ми се, че е явно, че конференцията беше режисура. Лично мен това ме шокира, няма да го укривам. Не чаках, че сходни режисирани осведомителни събития могат да се организират в Съединени американски щати на това равнище ", разяснява Захарова.

Говорителката добави, че е " необичайно " да се вижда подобен тип държание от страна на Вашингтон, откакто той постоянно приказва за независимост на словото. Тя сподели още, че американските кореспонденти са се сблъсквали с " дискриминация ".

" Наскоро съветските средства за всеобща информация бяха дискриминирани. Днес виждаме по какъв начин освен задграничните медии са подложени на тази дискриминация, само че и самите американски публицисти: някакъв асортимент на въпроси, асортимент на публицист... Беше ясно, че думата е дадена единствено на една група публицисти ", сподели Захарова.

Говорителят добави, че било " необичайно " да се вижда какви способи се употребяват във връзка с медиите от актуалните представители на американските управляващи.

В четвъртък Байдън организира първата си публична конференция като президент на Съединени американски щати, която продължи малко повече от час. По време на събитието Байдън направи няколко гафове, като наред с другото сподели на кореспонденти, че е бил сенатор от 120 години.

В същото време някои медии допускат, че президентът употребява лъжлив листове, като фотоси, оповестени в обществените мрежи, карат някои хора да имат вяра, че цялата конференция е написана по сюжет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР