Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини директора на

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини директора на
Коментари Харесай

Русия: Директорът на ЦРУ лъже

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо, че е излъгал, като е споделил в телевизионно изявление, че Русия от десетилетия се е намесвала в избори в Съединени американски щати , съобщи ДПА.

„ Най-силното доказателство, че това е чиста неистина, е това, че през всички тези десетилетия американските специфични служби и публични лица нито един път не са създали сходно изказване, нито са сложили сходни въпроси пред Русия “, написа Захарова във „ Facebook “.

„ Нямаше нито една история за това... до момента в който американската изборна система не направи (Доналд) Тръмп президент. Именно тогава стартира всичко това, безпочвените обвинявания, търсенето на външен зложелател, недоволството от „ ръката на Кремъл “, сподели тя.

В изявление за телевизия Си Би Ес Помпейо отговори утвърдително на въпрос дали руснаците са се опитвали да подкопаят президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Да. Така е от десетилетия – сподели той. –Имаме доста врагове, които желаят да подкопаят западната народна власт (...) Ние имаме значима функционалност като част от американския екип за национална сигурност да пазим американските избори безвредни, сигурни и демократични (...) Усилено работим в тази тенденция. Така че ще работим против руснаците или който и да е различен, който заплашва това “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР