Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на
Коментари Харесай

Захарова: Благодарим на генералния секретар на ООН за бързата корекция и ясна позиция за терористичната атака

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на коригирането на позицията на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш по отношение на терористичното нахлуване в Crocus City Hall.

„ Генералният секретар на Организация на обединените нации осъжда „ най-строго “ терористичната офанзива в „ Крокус “ и показва съболезнования на държавното управление и народа на Русия, оповестиха от неговата канцелария “, написа Захарова в канала си в Telegram. “Благодарим на генералния секретар на Организация на обединените нации за бързата промяна и формулирането на ясна позиция. “

По-рано Фархан Хак, заместник-представител на генералния секретар

на международната организация, съобщи, че Организация на обединените нации е „ натъжена от новината “ за терористичното нахлуване. Захарова на собствен ред съобщи в ефира на телевизионния канал „ Русия-24 “, че формулировката на кабинета на генералния секретар повдига огромни въпроси.

Говорителката на съветското външно министерство изиска от Организация на обединените нации абсолютно да осъди терористичното нахлуване.
В изказване, публикувано по-късно от Хак, се споделя, че Гутериш „ осъжда по най-категоричен метод “ терористичното нахлуване и показва съболезнования на народа и държавното управление на Русия.

 

SafeNews напомня, че „ Ислямска страна “ пое отговорност за стрелбата и гърмежите в покрайнините на Москва.
Бойци на ИД „ нападнаха огромна демонстрация в покрайнините на съветската столица ”, заяви групировката в своя Телеграм канал.
Над 40 са жертвите и над 100 са ранените след стрелбата и гърмежите в концертна зала в предградията на съветската столица.
Нападението е осъществено по време на концерт на съветската група „ Пикник “. Залата е в огромен търговски комплекс с хиляди места. Не е ясно какъв брой хора е имало в салона. Извършителите са сред двама и петима, облечени в маскировъчно облекло.

 

Източник: Телеграм / Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР