Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви вчера, че усилия

...
Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви вчера, че усилия
Коментари Харесай

Белият дом: Подкопаването на споразумението за Северна Ирландия няма да е от полза

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи през вчерашния ден, че старания за подкопаване на съглашението за Северна Ирландия няма да основат удобна среда за комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Обединеното кралство, съобщи Ройтерс.

Докато беше депутатка новата английска премиерка Лиз Тръс внесе закон за анулация на Протокола за Северна Ирландия, който беше част от съглашението за отдръпване на Англия от Европейския съюз. В него се дава приоритет на отбраната на Споразумението от Разпети петък от 1998 година, известно още като Белфасткото съглашение, което донесе мир в управлявания от Англия район, отбелязва Ройтерс.

Във вторник Белият дом заяви, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и Тръс са разискали " общия си ангажимент за отбрана на достиженията на Белфасткото споразумение/споразумението от Разпети петък и какъв брой значимо е да бъде реализирано съглашение по договарянията с Европейския съюз по отношение на Протокола за Северна Ирландия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР